У Вінницькому краєзнавчому музеї опублікували “Заходи вихідного дня” на жовтень

14:33
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї розповіли про “Заходи вихідного дня”, які організовує заклад у жовтні. Серед них – пішохідна екскурсія про історію трьох католицьких орденів, майстер-клас з виготовлення дідуха та екскурсія “Традиційний одяг українців Східного Поділля”.

Про це йдеться на сторінці фейсбук-сторінці музею.

Так, вінничан запрошують на пішохідні екскурсії:

– «Мури: погляд крізь віки», на якій можна буде дізнатись про історію трьох католицьких орденів, які оселились в середмісті Вінниці, їхню діяльність та вплив на життя міста;
«Фортифікаційні споруди Вінниці» – про оборонні споруди, рештки фортифікацій.

Майстер-класи:

«Малюнок на склі» від Віктора Косаківського — майстер-клас, на якому можна буде дізнатись більше про давній вид декоративного мистецтва і протягом двох годин створити свій малюнок на склі під керівництвом майстра.
– На майстер-класі з виготовлення дідуха від Віктора Косаківського можна буде довідатись більше про цю давню традицію, його історію та створити власного дідуха, який “стане чудовою прикрасою до новорічних свят”.

Інтерактивні та тематичні екскурсії:

«Традиційний одяг українців Східного Поділля» — тематична екскурсія для тих, хто хоче краще пізнати власну традиційну культуру.
«Археологічні мандри: урок виживання» — екскурсія, на якій ви можна буде побувати у ролі первісної людини, вполювати мамонта та добути вогонь за методом неандертальців, перетерти зерно в зернотерці, як це робили трипільці, ознайомитись із середньовічним засобом для письма тощо;
«Мамонт Вінні та його друзі: подорож у далеке минуле» — інтерактивна екскурсія для наймолодших відвідувачів музею від 5 до 9 років, на якій учасники зможуть здійснити віртуальну мандрівку в часи Льодовикового періоду.
«Зброя та військове спорядження» — “чудова можливість дізнатись як і чим воювали наші предки”, а також спробувати себе у володінні зброєю абсолютно різних часів.

Вказано, що  реєстрація обов’язкова за номером 068 725 49 57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 17:00).

Анонс подій та реєстрація відвідувачів відбудеться на сторінках музею у соцмережах.

Фото зі сторінки музею