Стало відомо про загибель сімох захисників з Вінниччини

18:37
Автор: Vежа
Become a Patron!

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель сімох захисників з Вінниччини: Проданця Вячеслава Леонтійовича, Колесницького Бориса Михайловича, Слободяника Руслана Григоровича, Дьяченка Олександра Павловича, Ярослава Веслополова, Вакарука Степана Віталійовича та Продиуса Дмитра Олеговича.

– На Донеччині 26 лютого загинув Проданець Вячеслав Леонтійович – мешканець Сутисківської громади. Військовослужбовець, молодший сержант до цього часу вважався безвісти зниклим.

– На Донеччині 7 вересня загинув загинув Колесницький Борис Михайлович – мешканець Брацлавської громади. Старший лейтенант служив командиром взводу зв’язку 1 аеромобільного батальйону.

– У боях за Україну 21 вересня загинув вінничанин Слободяник Руслан Григорович. Захиснику був 51 рік. Він пішов добровольцем на захист країни на початку повномасштабного рашистського вторгнення. Прагнув потрапити до славнозвісної бригади Національної Гвардії «Азов» і свого досяг. З минулого року воював у складі мобільного взводу технічного забезпечення цього військового з’єднання. Боронив Батьківщину на донецькому напрямку.

– На Харківщині 23 вересня загинув Дьяченко Олександр Павлович – мешканець Вінниці та уродженець міста Дніпро. Захиснику був 41 рік, позивний “Палич”. Із початком повномасштабного російського вторгнення добровільно став на захист Батьківщину. Певний час як стрілець-зенітник ПЗРК виявляв та знищував ворожі цілі в небі над Вінницею. А згодом долучився до однієї з десантно-штурмових бригад, в якій за кмітливість та вольові якості був призначений командиром мінометного розрахунку.

– На Донеччині 23 вересня загинув Ярослав Веслополов – мешканець Вороновицької громади. Служив старшим солдатом у роті ударних безпілотних авіаційних комплексів спеціалізованого призначення.

– У відділенні інтенсивної терапії КНП СОР «СОКЛ» міста Суми від отриманих травм 24 вересня помер Вакарук Степан Віталійович – мешканець Томашпільської громади. Солдат був майстром відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів.

– На Донеччині 26 вересня загинув Продиус Дмитро Олегович – мешканець Крижопільської громади. Старший солдат служив снайпером (другої категорії).

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Ілюстрація – Canva

Читайте також: Стало відомо про загибель дванадцятьох захисників з Вінниччини

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.