На Вінниччині через розтрату судитимуть ексдиректорку комунального закладу

14:09
Автор: Vежа
Become a Patron!

На Вінниччині судитимуть ексдиректорку комунального закладу, яку обвинувачують у розтраті понад 470 тисяч гривень бюджетних коштів.

Як йдеться на сайті Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, 60-річна обвинувачена працевлаштувала жінку заради трудового стажу. Однак остання жодного дня не відвідувала робочого місця, але нарахування заробітної плати їй проводилось протягом чотирьох років.

– Слідчі довели, що, зловживаючи своїм службовим становищем, правопорушниця створила всі умови для фіктивного працевлаштування співробітниці та особисто затверджувала табель про нібито відпрацьовані робочі дні. На підставі підроблених документів «формальній» працівниці нараховувалась заробітна плата на банківську картку, до якої колишня керівниця мала доступ. Своїми протиправними діями фігурантка за декілька років розтратила понад 470 тисяч гривень бюджетних коштів, – йдеться в повідомленні.

В результаті за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури слідчі завершили досудове розслідування кримінального провадження та скерували обвинувальний акт до суду.

Фігурантці інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, вчиненій в умовах воєнного стану та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України). Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Фото irt.pl.ua

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.