На Вінниччині СБУ затримала агента рф, який шпигував за колонами ЗСУ

11:21
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Контррозвідка Служби безпеки затримала на Вінниччині агента фсб, який шпигував за переміщенням бойової техніки Сил оборони у напрямку передової, аби надалі окупанти могли завдати по них удар. Зловмисник працював на рф у центральних регіонах України, зокрема стежив за підрозділами ЗСУ, які рухалися автошляхами Вінницької та Черкаської областей. 

Як повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області, фсб дистанційно завербувала 51-річного фельдшера однієї з медустанов на Вінниччині, якого «обрали» через його прокремлівську активність у Телеграм-каналах. Агент на своєму авто виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення підрозділів Сил оборони.

Зокрема було задокументовано епізод, коли фігурант «сів їй на хвіст» військовій колоні та їхав за нею майже 100 кілометрів, намагаючись встановити маршрут, а також кількість і види техніки.

Таким чином, російська спецслужба сподівалася у режимі реального часу відстежувати маршрути руху колон українських військ, щоб надалі скоригувати по них повітряний удар.

Зазначено, що контррозвідники СБУ своєчасно викрили зрадника і затримали його поблизу власного помешкання. На місці затримання у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації із «зв’язковим» фсб – Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер «Лохматий») з Донецька.

 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник – під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Фото – з фейсбук-сторінки Управління СБ України у Вінницькій області

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.