Виправдовування рф і вихваляння путіна: у Вінниці повідомили про підозру ще одній прихильниці окупантів

12:03
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці 64-річна мешканка на особистій сторінці у забороненій російській соцмережі поширювала матеріали антиукраїнського змісту, вихваляла путіна та очікувала на прихід окупантів. Їй може загрожувати від 5 до 10 років в’язниці. Триває розслідування.

Як повідомляють на сайті Головного управління Нацполіції у Вінницькій області, у публікаціях фігурантки були заклики до продовження ведення агресивної війни рф проти України, окупації частини її території. Також – до ліквідації військовим шляхом встановленого в нашій державі політичного устрою та влади.

Крім цього, жінка поширювала матеріали, де виправдовувала збройну агресію рф проти України, контент з ознаками зневажливого, принизливого ставлення до української нації, розпалювання національної ворожнечі й підтримки дій країни-агресора.

Їй повідомили про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень:

– дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 ККУ);

– посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 ККУ);

– колабораційна діяльність (ч. 1 ст. 111-1 ККУ);

– пропаганда війни (ст. 436 ККУ);

– виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 ККУ).

Фото та відео – ГУ Нацполіції у Вінницькій області