Стало відомо про загибель дванадцятьох захисників з Вінниччини

15:42
Автор: Vежа
Become a Patron!

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель дванадцятьох захисників з Вінниччини: Романчука Богдана Володимировича, Остапчука Сергія Анатолійовича, Лисиці Павла Леонідовича, Юзвенка Андрія Миколайовича, Гречуна Миколи Васильовича, Міщенка Романа Вікторовича, Багрія Василя Петровича, Картового Василя Сергійовича, Гончарука Олександра Сергійовича, Момонта Олега Леонідовича, Вітовича Віктора Михайловича та Керничного Геннадія Руслановича. 

– У Курській області 4 вересня загинув Романчук Богдан Володимирович – уродженець села Крушинівка Бершадської громади та мешканець Житоморщини. Захисник був командиром десантно-штурмового відділення у Збройних Силах України.

– На Харківщині 18 вересня загинув Остапчук Сергій Анатолійович – мешканець Ямпільської громади. Солдат ЗСУ, водій-заправник автомобільного взводу батальйону логістики, у війську із листопада 2022 року.

– На Донеччині 19 вересня загинув Лисиця Павло Леонідович – мешканець с. Слобода Ходацька Барської громади.

– На Донеччині 19 вересня загинув Юзвенко Андрій Миколайович – мешканець с. Чемериси-Барські Барської громади. Захищав суверенітет України там, де особливо «гаряче».

– На Чернігівщині 19 вересня на бойовій позиції загинув вінничанин Гречун Микола Васильович. Захиснику було 53 роки. Він добровольцем долучився до захисту України на початку повномасштабного російського вторгнення. Боронив Батьківщину у лавах прикордонного загону, а після другого поранення та реабілітації – його новою військовою родиною став інший прикордонний загін. Бойові шляхи сержанта пролягали Чернігівщиною, Сумщиною та Донеччиною. Був нагороджений, зокрема нагрудним знаком «Золотий Хрест», медаллю «Захиснику Вітчизни» та медаллю «За мужність в охороні державного кордону України».

– У Курській області 20 вересня загинув Міщенко Роман Вікторович – мешканець міста Немирова.

– На Запоріжжі 21 вересня загинув Багрій Василь Петрович – мешканець Піщанської громади. Старший солдат, сапер інженерно – саперного взводу механізованого батальйону.

– У Курській області 21 вересня загинув Картовий Василь Сергійович – мешканець Оратівської громади. Захисник був розвідником-сапером розвідувального взводу, солдатом.

Не стало 22 вересня Гончарука Олександра Сергійовича – мешканця Барської громади. Боєць вперше став на захист в 2015 році. З повномасштабним вторгненням він вдруге доєднався до лав ЗСУ, приймав участь в бойових діях в Авдіївці. Отримавши важкі поранення та контузію, був демобілізований, але його серце зупинилось.

– На Луганщині 22 вересня внаслідок обстрілу загинув Момонт Олег Леонідович – мешканець с-ще Рудниця Піщанської громади. Молодший інспектор прикордонної служби 1 категорії – старший кухар відділення забезпечення відділу прикордонної служби.

– На Донеччині 23 вересня загинув Вітович Віктор Михайлович – мешканець Агрономічної громади.

– У боях за Україну 23 загинув Керничний Геннадій Русланович – уродженець с. Слобода- Гулівська Барської громади. В кінці 2014 року Геннадій добровільно поповнив лави ЗСУ. У 2015 році брав участь в боях за різні населені пункти, зокрема,  Дебальцево, Мар’янка, станиця Луганська. Протягом служби отримав дві контузії. У 2019 втратив частину нижньої кінцівки. З 2022 року брав участь у обороні, зокрема, Макарова, Лютіж, обороні, штурмі і зачистці Мощуна, Ірпіня, Бучі, Гостомеля. Також у обороні, штурмі і звільнення населених пунктів Харківщини. Штурм і звільнення Ямпіля, оборона і штурм Вуглегірської ТЕЦ тощо. Безпосередньо місто Бахмут – 10 місяців. В ході виконання завдань особисто організовував розвідувальні операції та здійснював проведення розвідки вихідних районів, маршрутів руху військ. Має низку відзнак. Брав участь у міжнародних і спортивних змаганнях ветеранів Збройних сил України та армій дружніх країн, інвалідів, пройшов у Збірну України та відмовився від участі на користь служби. Майстер спорту з пауерліфтингу та з бойового самбо.

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Ілюстрація – Canva

Читайте також: Стало відомо про загибель десятьох захисників з Вінниччини

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.