Вночі захисники неба збили над Україною 28 безпілотників та чотири керовані авіаційні ракети

10:26
Автор: Vежа
Become a Patron!

У ніч на 25 вересня російські окупанти атакували Україну “шахедами” та ракетами. Українські захисники збили 28 безпілотників та чотири керовані авіаційні ракети.

Як повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, зокрема окупанти атакували 32 ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф). Також ворог атакував Харківщину зенітною керованою ракетою С-300 та трьома ракетами невстановленого типу. Крім цього, Одещину чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору з акваторії Чорного моря.

У результаті протиповітряного бою збито 28 ударних БпЛА та чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69. Ще чотири ворожих безпілотники локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила).

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Що відомо про атаку

На Дніпропетровщині вночі оборонці збили в небі над областю 5 “шахедів”.

На Харківщині о 5:58 у Безлюдівській ТГ с. Васищево влучання КАБ по відкритій території. Без постраждалих та руйнувань. Зокрема, сьогодні о другій ночі зафіксовано ракетні удари С-400 у селі Білаші Харківського району. Три влучання на території фермерського господарства. Пошкоджено ангар, два трактори, автомобіль та чотири причепи.

Вночі ворог атакував Київщину ударними дронами. В області працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено. Падіння уламків збитих ворожих цілей зафіксовано в межах одного із населених пунктів області. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допущено. Постраждалих немає.

Майже три години Черкаська область була з тривогою вночі. Оборонці успішно мінуснули три “шахеди”. Без наслідків.

Вночі та зранку росіяни здійснили 32 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 85 вибухів. Обстрілів зазнали Сумська, Хотінська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Річківська, Новослобідська, Глухівська, Шалигинська, Есманьська, Свеська громади.

Силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено два БпЛА типу «Shahed 131/136».

В Одеському районі ракета, попередньо, Х-59/69 влучила по відкритій території. Відбулося загоряння сухої трави на площі 100 м2. Пожежу оперативно ліквідували. Уламками пошкоджено дві вантажівки, що рухалися поруч. Загиблих та постраждалих немає.

Під час нічної дронової атаки Сили протиповітряної оборони над територією Херсонщини знищили 1 “Shahed-131/136”.

Фото – телеграм-канал голови Харківської ОВА Олега Синєгубова