Над Україною вночі збили 66 “шахедів”

9:13
Автор: Vежа
Become a Patron!

У ніч на 24 вересня 2024 року (із 20:00 23 вересня по 7:00 24 вересня) радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 85 засобів повітряного нападу противника. Загалом збито 66 безпілотників. Працювала ППО, зокрема, й на Вінниччині.

Як повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, виявлено та здійснено супровід 85 засобів повітряного нападу противника:

– одну балістичну ракету «Іскандер-М» із Ростовської обл. – рф;
– дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору Брянської обл. – рф;
– одну ракету (тип встановлюється) із Курської обл. – рф;
– 81 ударний БплА типу «Shahed» із районів Курськ та Приморсько- Ахтарськ – рф.

Основний напрямок удару – північ та центр України.

У результаті протиповітряного бою збито 66 ворожих ударних БпЛА у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Миколаївській областях. Станом на 8:00, ще 13 ворожих безпілотників, внаслідок активної протидії Сил оборони, локаційно втрачені у кількох регіонах України.

Вкотре Київщина атакована ворогом ударними дронами. В районах області працювали сили ППО. Ворожі цілі знищені. Влучання в об’єкти житлової та критичної інфраструктури відсутні. Постраждалих немає. В двох районах Київщини внаслідок падіння уламків збитих цілей сталися загорання трав’яного настилу. Пожежі ліквідовані.

Попередньо, загалом у межах Черкаської області силами ППО, мобільних вогневих груп і завдяки РЕБ-протидії знищено 20 БпЛА противника. Водночас маємо і кілька влучань по відкритій території в обласному центрі. Минулось без потерпілих. Через падіння уламків у Смілі повибивало вікна в кількох будинках. Також у чотирьох випадках займалась суха рослинність. Наразі пожежі ліквідовані.

Вночі ворог атакував Полтавщину БпЛА. У Миргородському районі могли чути звуки вибухів. Працювала протиповітряна оборона. Уламки ворожого БпЛА пошкодили кілька приватних будинків. Постраждалих немає. Уламками також пошкоджено енергетичну інфраструктуру на Полтавщині, в результаті чого без світла залишилися 20 населених пунктів. Задіяні усі відповідні служби для ліквідації наслідків. Ситуація на контролі.

Вночі та зранку росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 15 вибухів. Обстрілів зазнали Сумська, Хотінська, Білопільська, Великописарівська, Річківська, Шалигинська, Шосткинська громади.

Силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено чотири БпЛА типу «Shahed 131/136». У Миколаївському районі внаслідок падіння уламків одного зі збитих БпЛА, пошкоджено неексплуатуєму господарчу споруду та виникла пожежа сухої трави, яка була оперативно ліквідована вогнеборцями. Постраждалих немає.

Ілюстрація – www.rbc.ua