У Вінницькій громаді дослідять можливості для вітрової електрогенерації

13:08
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінницькій громаді дослідять потенціал та можливості для вітрової електрогенерації. 

Про це повідомляється на сайті Вінницької міськради з посиланням на сесію.

Так, “депутати дали старт на початок робіт з дослідження та визначення потенціалу щодо можливості розміщення на території громади вітрових електростанцій”. Відповідна можливість передбачена рішенням «Про внесення змін до Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства Вінницької міської територіальної громади на 2019-2024рр., затвердженої рішенням міської ради від 28.09.2018р. № 1350».

Вказано, що рішення дозволяє розпочати дослідження щодо вивчення потенціалу розміщення об’єктів вітрогенерації на території громади.

Передбачено, що реалізація цих заходів дозволила б покращити стійкість об’єктів критичної інфраструктури та забезпечила б позитивний вклад в розвиток альтернативної енергетики на майбутнє.

– В нинішніх умовах, коли внаслідок російської агресії, Україна лише цього року втратила близько 9 ГВт генеруючих потужностей, ми маємо зосередити увагу на альтернативних джерелах енергії, зокрема енергії сонця та вітру. …Дослідження, які ми плануємо провести, дозволять отримати відповідь на запитання чи взагалі у нас в громаді є підходящі території для можливого встановлення об’єктів вітрогенерації, – каже директор департаменту міського господарства міськради Роман Фурман.

Потенційно вироблена електроенергія може бути направлена як на підтримку роботи критичної інфраструктури міста, так і на інші цілі. Серед переваг вітрогенерації – порівняно з сонячними електростанціями, – вітрові установки дозволяють виробляти достатню кількість електроенергії й в зимовий період.

Фото zn.ua

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.