® Вживані автомобілі з гарантією: як на Вінниччині успішно впроваджують іноземний досвід

10:45
Автор: Vежа
Become a Patron!

Реклама

Вживані автомобілі з гарантією: як на Вінниччині успішно впроваджують іноземний досвід

Купівля ненової автівки – а саме вживані машини превалюють у статистиці продажів на вітчизняному ринку – здебільшого супроводжується низкою обґрунтованих побоювань і вагань у покупців. І якщо сісти й розібратися, тривожитися справді є за що.

Однією із причин для занепокоєння є сумніви щодо чесності продавця, ким найчастіше виступає приватна особа. Немає гарантій, крім на словах, що автомобіль не має прихованих дефектів, – зате є чимала ймовірність почути викривлену або відверто неправдиву інформацію щодо технічного стану та пробігу, який, імовірно, скрутили. Покупці всерйоз остерігаються вміло прихованих поломок, перефарбувань (які можуть свідчити, що авто – так званий биток), пошкоджень внаслідок потрапляння в ДТП та інших проблем, які можуть проявитися лише після купівлі.

Ситуація ускладнюється тим, що багато хто не має достатніх знань, щоб правильно оцінити його стан самостійно. Просто водії – але аж ніяк не автомобілісти – не знають, як перевірити двигун, підвіску, кузов на наявність іржі чи інших проблем, що значно підвищує ризик купити авто з пробігом у поганому стані. До того ж не кожен покупець володіє доступом до повної інформації про ринкову вартість ненових машин і далеко не завжди має чітке уявлення, як співвідноситься ціна автомобіля з його якістю та технічним станом.

Та, зрештою, напевно, найголовніша проблема полягає в тому, що продавці не надають гарантій, що робить купівлю, м’яко кажучи, ризикованою. У випадку поломки ви найчастіше залишаєтеся наодинці зі своїм клопотом. Ба більше, нерідко покупці стикаються з тим, що після укладення угоди продавець взагалі просто-напросто зникає з радарів, і будь-які претензії щодо автомобіля залишаються без уваги.

Отож проблема – комплексна, і за кордоном з нею почали боротися ще наприкінці минулого століття. Ви напевне чули абревіатуру CPO-автомобілі, тобто скорочення від Certified Pre-Owned. Так-от, у кінці 90-х у США стартували продажі вживаних машин, перевірених за строгими корпоративними стандартами й на 100 % готових до подальшого використання; новаторами тоді стали Mercedes і Lexus. Подібна практика продовжується і нині – майже всі великі дилерські мережі реалізують ненові авто і надають на них певну гарантію.

Старий світ не відстав від Нового. Європейське законодавство в автомобільній сфері доволі надійно захищає покупців вживаних авто. Йдеться, зокрема, про вимогу до продавців таких транспортних засобів вказувати детальну історію машини і не приховувати її можливих проблем. Це базовий мінімум для фізичних осіб, тоді як юридичні особи – дилерські центри – часто надають ще й гарантію на авто з пробігом. Вона чинна на території Євросоюзу і не діє на автомобілі, що призначені для експорту.

Можливо, ви зараз подумали щось на кшталт «Якщо це вже тривалий час можливо за кордоном, то що заважає вітчизняним компаніям впровадити щось подібне у нас?» Абсолютно логічне запитання, і на цього є позитивна відповідь!

Добре знаний щонайменше у семи регіонах України холдинг GM GROUP, який у Вінницькій області представлений двома підприємствами – ТОВ «Преміум Моторс» та ТОВ «Фаворит Авто Вінниця», наприкінці 2023-го вийшов на ринок з ексклюзивною пропозицією, яка залишається такою і досі. Компанія першою в Україні почала продавати вживані авто з повноцінною гарантією до 1 року!

Від чого залежать її умови? Лише від двох параметрів – року випуску машини та її пробігу на момент продажу, а саме:

  • автомобілі не старше 5 років з пробігом не більше 100 тис. км – гарантія 1 рік або на 10 тис. км пробігу;
  • автомобілі не старше 5 років з пробігом 100–180 тис. км – гарантія 3 місяці або на 5 тис. км пробігу;
  • автомобілі віком 5–10 років з пробігом не більше 180 тис. км – гарантія 3 місяці або на 5 тис. км пробігу.

GM GROUP бере на себе цілком конкретні зобов’язання щодо безкоштовного ремонту чи заміни частин авто, якщо ті вийдуть з ладу, протягом певного періоду після купівлі залежно від умов гарантії. Гарантійний ремонт при цьому можливий у всіх 17 дилерських центрах у складі Холдингу.

Така гарантія, ясна річ, не взялася нізвідки – їй передує цілий комплекс діагностичних та підготовчих робіт. Зокрема, фахівці перевіряють технічний стан ТЗ, історію обслуговування, пробіг, стан ЛФП і гуми, факти потрапляння в ДТП та утоплення і, звісно, юридичні аспекти. Зібрану інформацію, куди серед іншого входять і фотографії виявлених недоліків, заносять до Сертифікату перевірки – офіційного документу авторства ДЦ.

Клієнти GM GROUP отримують цілу низку переваг:

  • широкий асортимент вживаних авто різних марок і моделей на будь-який бюджет;
  • повністю підготовлені (миття, хімчистка салону, полірування кузова) до експлуатації автомобілі – сів і поїхав;
  • максимально об’єктивне інформування про стан авто, який ви бажаєте придбати, без замовчування мінусів та нюансів;
  • індивідуальний підбір авто за вказаними вами параметрами;
  • можливість купівлі у кредит або за схемою трейд-ін;
  • допомога з реєстрацією авто в СЦ МВС;
  • тест-драйв у зручний час за попереднім записом.

Ви можете особисто забрати придбану машину з автосалону, або її доставлять за потрібною адресою у ваше місто. Ще один приємний бонус!