У Вінниці презентували ексклюзивну поштову марку «Михайло Коцюбинський. Хвала життю»

11:36
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці вчора, 17 вересня, презентували ексклюзивну поштову марку «Михайло Коцюбинський. Хвала життю» до 160-річчя від дня народження Великого Сонцелюба.

Як повідомляють на туристичному сайті міста Vinnytsia.city, спецпогашення відбулось у Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського.

Під час спецпогашення на марках поставили відбиток штемпеля постійної дії «Місто ідей» і підписали конверти.

Марки створив дизайнер Андрій Янченко. На них зображено портрети різних років життя Коцюбинського, які доповнюються сонячно-квітковим орнаментом.

 

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук каже:

– Сьогодні кульмінаційний етап нашого проєкту “2024. Рік Коцюбинського”, присвяченого 160-річчю від дня народження великого митця, і в рамках якого відбулася ціла низка цікавих подій… Я дякую всім, хто долучився до проєкту впродовж цього нелегкого року. І в першу чергу – хочу підкреслити – дякуючи Збройним Силам України, ми сьогодні у відносно спокійному тилу маємо можливість зустрітись під яскравим осіннім сонцем і відзначати цей ювілей.

Так, один презентаційний маркований блок «Михайло Коцюбинський. Хвала життю» передали Вінницькому літературно-меморіальному музею для поповнення фондів та формування тематичних експозицій. Ще один блок поповнить мобільну виставку марок воєнного часу, що розміщена в Музеї української марки ім. Якова Балабана.

Замовити марку можна, звернувшись до Офісу туризму Вінниці.

Фото – Vinnytsia.city

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.