На Вінниччині четверо мешканців громади незаконно вирубували дерева

13:37
Автор: Vежа
Become a Patron!

На Вінниччині четверо мешканців Гайсинської громади налагодили незаконну схему заробітку на порубці та продажі деревини цінних порід. Їм загрожує покарання до семи років позбавлення волі.

Як повідомляють на сайті Головного управління Нацполіції у Вінницькій області, це мешканці міської громади віком 24, 30, 43 та 47 років. Двоє молодших з них – рідні брати.

Попередньо, організував «бізнес на лісі» 43–річний затриманий. Він керував іншими учасниками групи, відповідав за пошук клієнтів, розподіл коштів.

Вони незаконно вирубували дерева твердих порід у лісових та смугозахисних насадженнях Гайсинського району з початку 2024 року. Зрізану деревину відразу продавали у вигляді дров.

Під час обшуків вилучили три мільйони гривень у національній та іноземній валюті, 20 банківських карток, 30 мобільних телефонів, 5 бензопил, блокноти з чорновими записами, ноутбуки, планшети, комп’ютер, бирки для деревини. Також – три автомобілі, один з яких вантажний. Ним зловмисники перевозили незаконно зрізану деревину.

Триває розслідування. Наразі визначається роль кожного з фігурантів злочинної групи та встановлюються інші можливі учасники групи. Чоловікам повідомлили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка, незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Їм усім обрано запобіжний захід – тримання під вартою, з можливістю внесення застави.

Фото та відео – ГУ Нацполіції у Вінницькій області