На Вінниччині судитимуть чоловіка, обвинуваченого у незаконному продажі гранат та набоїв

12:55
Автор: Vежа
Become a Patron!

На Вінниччині судитимуть чоловіка, обвинуваченого у незаконному продажі бойових гранат та набоїв до автоматичної зброї. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Як йдеться на сайті ГУНП у Вінницькій області, обвинуваченого затримали у червні цього року “після чергового вчинення ним злочину”.

Так, інформацію про те, що житель Тульчинського району займається збутом зброї відпрацьовували працівники поліції в межах відкритого раніше кримінального провадження.

Досудове розслідування встановило, що вартість однієї бойової гранати зловмисник оцінював у 2500 гривень, а також за 8000 гривень намагався продати майже 250 патронів до автоматичної зброї, але це йому завадили зробити правоохоронці.

21 червня під час оперативно-розшукових заходів поліцейські у процесуальному порядку затримали фігуранта, а на наступний день повідомили йому про підозру.

В результаті слідчі на підставі зібраних доказів скерували до суду обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження щодо 36-річного місцевого мешканця.

Його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Тепер чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Фото поліції