На Вінниччині викрили батька та сина, які організували незаконний перетин кордону

11:11
Автор: Vежа
Become a Patron!

На Вінниччині прикордонники викрили сімейний тандем організаторів нелегальної логістики. Тривають слідчі дії.

Як повідомляє Могилів-Подільський прикордонний загін, затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, та двох водіїв, які допомагали їм у цьому, неподалік держрубежу. Крім водія, в салоні перебували двоє пасажирів – жителі Дніпра та Харкова.

У ході оперативних заходів виявили ще одного водія, який супроводжував групу на іншому автомобілі. З’ясувалося, що це був сімейний «бізнес».

Так, 38-річний син перевозив «клієнтів» для незаконного перетинання кордону. Своєю чергою його 70-річний батько їхав попереду, контролюючи маршрут руху. Трансфер був ретельно спланований, але завершився провалом.

Йдеться, що чоловіки скористались послугами переправників через один із месенджерів. Після отриманих вказівок вони прибули до Вінниці. Тут їх вже очікували перевізники. Далі подорож мала продовжитись до берега Дністра. Для подолання водної артерії чоловіки прихопили з собою ласти та вакуумні пакети.

Щодо осіб, які планували незаконно перетнути кордон, склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП та за ст. 185-10 КУпАП. Справи передали до суду.

Водії-пособники затримані. Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Транспортні засоби вилучили.

Фото та відео – зі сторінки загону у Facebook