® Як організувати спільні закупівлі з Китаю

16:45
Автор: Vежа
Become a Patron!

Реклама

Як організувати спільні закупівлі з Китаю

Хочете почати бізнес з організації спільних закупівель з Китаю або зробити вигідну покупку для себе? Тоді читайте наш матеріал про нюанси даної справи, а також про те, яка доставка з Китаю в Україну буде вигідна, та як полегшити логістичний процес за допомогою досвідчених експертів M3Cargo.

Що таке спільні закупівлі

Спільні купівлі товарів з Китаю — це один із напрямків у торгівлі, який дозволяє закуповувати гуртові партії товарів для декількох покупців за вигідною ціною. Таким чином, вартість одного чи декількох продуктів для покупця виходить набагато нижчою, ніж в роздріб. При цьому йому не потрібно витрачати кошти на непотрібні товари, щоб досягти гуртової ціни, чи купувати великі партії, якщо гурт у продавця іде не від загальної вартості, а від кількості товарів.

Підготовка до спільних закупівель

Як організувати спільні закупівлі? До цього процесу потрібно підготуватися. Для цього слід:

1. Проаналізувати категорію товарів та подальші дії щодо їх викупу та організації спільної гуртової закупки.
2. Підібрати надійних постачальників, продумати логістику, проаналізувати ціни та вибрати найкращі пропозиції.
3. Підготувати майданчики, де ви плануєте шукати клієнтів чи однодумців для гуртової закупки.
4. Провести рекламну компанію чи дати оголошення щодо збору коштів на обрані товари.

Організація процесу закупівель

Організація спільних закупівель — це багатоетапний процес, який при якісному підході допоможе добре зекономити чи отримати прибуток, якщо ви плануєте його як бізнес:

1. Перше: шукаємо постачальників. Обов’язково проаналізуйте не тільки ціни, а і якість товарів, а також надійність продавця.
2. Друге: після того, як ви зібрали усіх охочих взяти участь у спільній закупці, ви, як організатор, повинні розмістити консолідоване замовлення у постачальника.
3. Третє: викуп товару. До моменту відправки, гуртове замовлення знаходиться на китайському складі. Його потрібно забрати звідти і організувати перевезення. Для цього вам знадобиться допомога досвідченого логіста.
4. Четверте: перевірка замовлення на відповідність вашим домовленостям. Перед тим, як товар поїде до вас, потрібно перевірити чи усе добре: чи є брак, чи збігається кількість, колір, чи якісний товар та інше. Для цього вам потрібно особисто контролювати процес. Але якщо ви не плануєте їхати у Китай, довірте інспекцію надійному посереднику. Наша компанія M3Cargo може допомогти вам як з інспекцією, так і з усіма іншими логістичними процесами.
5. П’яте: доставка замовлення. На цьому етапі потрібно вибрати перевізника, спосіб транспортування, а також зібрати всі документи для розмитнення вантажу. Для новачків ця процедура буде найважчою, тому тут також краще довірити процес експертам M3Cargo.

Тепер ви знаєте як організувати спільні покупки й що це не дуже просто, але якщо залучити експертів з ЗЕД, то можна майже нічого не робити самому і при цьому добре зекономити, отримавши доступні китайські ціни.

Логістика та доставка

Про перевезення товарів з Китаю в Україну хочеться сказати окремо, адже існує багато способів доставки: авіа, залізницею, морем. На жаль залізничні перевезення недоступні через війну з Росією, а авіадоставка надто дорога. Тож оптимальним рішенням буде морське перевезення замовленої партії. Ми, досвідчені логісти компанії M3Cargo, обрали саме цей спосіб через його доступну вартість, а також багато інших переваг.

Залежно від об’єму партії, ви можете замовити як цілий контейнер, так і тільки його частину під невеликий вантаж. А якщо вас цікавлять подробиці, зв’яжіться з нами й ми з радістю вас проконсультуємо.

Ризики та як їх уникнути

Спільні покупки з Китаю — це звичайно і ризики також. Ми не будемо говорити про спільні закупки в цілому, бо тут важливо завчасно зібрати кошти з усіх учасників гурту та перевірити правильність надісланих квитанцій. Інших ризиків при таких умовах майже немає, а от при викупі китайських товарів може виникнути безліч проблем:

  • товар може прийти неякісним і вам доведеться повертати свої кошти іншим учасникам гурту;
  • якщо товар не прийде взагалі, то і повернути частину коштів, продавши товар не вийде;
  • проблеми можуть бути при оформленні документів і проходженні митниці, особливо якщо ви в цьому не розумієтесь;
  • також важливо точно розрахувати усі витрати, як то доставка в Україну, доставка з морського порту до місця призначення, розмитнення, комісії при оплаті товару тощо. В іншому випадку усі додаткові витрати ляжуть на вас.

Як бачите, складнощів багато, і це далеко не повний їх перелік, тож пропонуємо вам не ризикувати й довірити процес викупу спільної закупки з Китаю нашим експертам M3Cargo та бути впевненим у результаті!