У Вінниці працюють робочі групи для перевірки доступу до укриттів під час повітряної тривоги

11:51
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінницькій громаді працюють робочі групи для посилення контролю за тим, щоб укриття були відкриті під час сигналу «Повітряна тривога».

Як повідомляє Вінницька міська рада, до її складу увійшли правоохоронці, надзвичайники, інспектори «Муніципальної варти», представники відділу контролю апарату міської ради та її виконкому.

За словами заступника начальника відділу цивільного захисту департаменту цивільного захисту міської ради Артема Пасіченка, із відділом по розвитку ОСББ перевірено 111 місць для тимчасового перебування під час повітряних тривог, які облаштовані системами дистанційного відкриття. За результатами перевірок вдалось отримати доступ до 80 підвальних приміщень, що відповідає 72 %.

Також були випадки, коли вхід до підвальних приміщень був зачинений додатковими дверима або решітками із замками механічними. Під час моніторингу виявили 11 таких адрес.

– На момент перевірок відсутність доступу була зафіксована за 31-м об’єктом, це 28 відсотків від загальної кількості перевірених. Окрім цього, на момент обстеження ми з’ясували, що за півтора десятками адрес був відсутній мобільний зв’язок або ж інтернет мережа, – кажуть в департаменті.

Крім цього, не усі двері в підвальні приміщення мають доводчики. З 80, до яких був доступ, лише половина ними облаштована. Тому у профільному структурному підрозділі нагадують жителям будинків про необхідності їх встановлення найближчим часом.

У випадку вимкнень світла мешканцям нагадують про можливість звертатись до Вінницького інформаційного центру. Фахівці підприємства, зокрема, заряджають та замінюють акумулятори.

Якщо після оголошення повітряної тривоги в житлових будинках укриття буде зачинене, за цією адресою виїжджатиме робоча група. У випадку підтвердження інформації викликатимуть правоохоронців для фіксації правопорушення і подальшого притягнення до відповідальності.

Фото – ВМР

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.