У Вінницькій громаді до школи пішли 4 027 першокласників

19:34
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінницькій громаді у 2024–2025 навчальному році у школи міста зарахували 4 027 першокласників.  

Як повідомляє Вінницька міська рада, загалом цьогоріч у Вінницькій громаді понад 46 500 школярів, з яких майже 2 100 – діти із сімей внутрішньо переміщених осіб.

Цьогоріч учні закладів загальної середньої освіти Вінницької громади навчатимуться в очному та змішаному форматі. Учні 35 з 44 шкіл Вінницької громади вчитимуться офлайн.

День знань відзначали у різних формах: патріотичними марафонами, квестами, традиційними святковими лінійками, відеопривітаннями випускників та ігровими програмами.

В ліцеях, гімназіях і початкових школах з нагоди початку навчального року провели акції на підтримку Захисників України, зокрема, під назвами “Ліки замість квітів”, “Не купуй квітку – донать на ЗСУ”, “Працюємо! Допомагаємо! Перемагаємо!”, “Зараз ДРОН, а потім квіти”, “Подаруй військовим крила”, “В мирний час будуть букети. Нині ліки й турнікети” та інші.

Після проведення урочистостей для школярів провели перший урок – вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Зазначимо, що головною умовою офлайн-навчання у школі залишається облаштоване укриття, яке відповідає вимогам безпеки. Як додає директорка департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко, наразі у Вінниці мають укриття 35 шкіл, але найближчим часом їхня кількість збільшуватиметься.

З початку цього навчального року в стінах рідної школи навчатимуться школярі ліцеїв №№ 12, 13 та 30.

Фото Вежі