Під час відбиття російського удару 26 серпня загинув льотчик Олексій Месь

10:20
Автор: Vежа
Become a Patron!

Під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару 26 серпня загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України, пілот F-16 Олексій Месь з  позивним “Moonfish”.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Він героїчно провів свій останній бій в небі. 26 серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА. Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя, – повідомляє Повітряне командування “Захід”.

Так, під час відбиття ракетного удару з боку рф по території України, разом з підрозділами зенітно-ракетних військ були застосовані винищувачі F-16 Збройних Сил України.

Під час заходу на наступну ціль з одним з літаків був втрачений звʼязок. Як зʼясувалося пізніше, літак зазнав катастрофи, льотчик загинув.

Для зʼясування причин аварії призначена спеціальна комісія МОУ. Вона працює в районі падіння літака.

Прощання із загиблим відбулось 29 серпня. Попрощатись прийшли його побратими-льотчики, командири і підлеглі, друзі і колеги, сотні українців.

На сайті Шепетівської міськради повідомили, що похорон відбувся в Шепетівці у Хмельницькій області, звідки й родом був пілот.

Шану з неба полеглому пілоту віддала пара винищувачів МіГ-29. Політ над процесією виконали бойові друзі Олексія.

Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно посмертно військове звання полковник.

Нагадаємо, що пілоти Андрій “Джус” Пільщиков  та Олексій “Moonfish” Месь були тими, хто активно лобіював отримання F-16 для України. “Джус” загинув 25 серпня 2023 року.  Месь – один з перших українських пілотів, який пройшов навчання на західних винищувачах.

Фото – телеграм-канал Повітряних сил ЗСУ

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.