® MMA, MIG MAG або TIG? Який зварювальний апарат найкраще підходить для вас?

15:35
Автор: Vежа
Become a Patron!

Реклама

MMA, MIG MAG або TIG? Який зварювальний апарат найкраще підходить для вас?

В побуті, у власному будинку, гаражі, майстерні чи автомайстерні без надійного зварювального апарату не обійтися. Є два основних критерія – ККД та потужність, за яким його прийнято обирати, та не все так просто. У нескладних задачах достатньо купити недорогий напівавтомат, але є безліч варіантів, де варто придивитись до більш вартісних і потужних рішень. Щоб зрозуміти, який саме зварювальний апарат замовити Вам, розглянемо всі існуючі типи та розберемося, у яких сферах діяльності вони доречні.

Може статися так, що Ви обираєте перший апарат для себе і вагаєтесь у тих чи інших параметрах. Варто проконсультуватися з досвідченими майстрами або зателефонувати нам перед здійсненням покупки. Магазин Paton представляє сучасні технологічні розробки, що здатні полегшити роботу майстра на будь-якому рівні майстерності.

Які бувають види зварювання?

Є основні три типи зварювальних апаратів MMA, MIG-MAG або TIG. Всі вони мають свої переваги та недоліки, а головне – це доречність застосування у конкретній ситуації. Але іноді буває так, що потрібні функції всіх трьох типів. В основному такі технології використовують на промислових підприємствах, де майстри мають справу з різними металами. У таких випадках на допомогу приходить багатофункційність приладів – майстер змінює режими роботи залежно від потреби.

Наразі поширені такі типи зварювання:

  • MMA – це типовий метод зварювання як для новачків, так і дл професіоналів, не потребує складних методик. Дугове зварювання виконується за допомогою електродів, які під напругою розплавляються, створюючи міцний шов. Потребує правильного підбору електродів для кольорових металів. Перевага цього методу у простоті виконання та доступності для початківців.
  • MIG-MAG – роботи виконуються із залученням газу, що допомагає більш обережно розплавлювати метал. Метод дещо складніший за попередній, проте слюсар має можливість створити довгий шов з меншими пошкодженнями та дефектами. Найчастіше вживається при з’єднанні листового заліза. Ця технологія застосовується у напівавтоматичних приладах і має високу ціну, проте надає можливість проводити більш тонкі зварювальні операції.
  • TIG – розшифровується як аргонодугове зварювання, для якого потрібен газ – аргон, азот, гелій – в якості захисту від шкідливих утворень кисню. Відмінність цього типу зварювання у тому, що шов утворюється шляхом наплавлення деталей, а не за рахунок електродів. Відрізняється надвисокою міцністю з’єднань, тому поширений у будівництві та машинобудівництві. ККД при цьому найнижчий, а майстер повинен глибоко вивчити досить непросту технологію аргонодугового методу.

Які зварювальні апарати слід обрати

Усі представлені на сайті https://paton.ua моделі мають захист від перенапруги, сертифіковані згідно з світовими стандартами та створені з метою полегшити та убезпечити зварювання будь-якої складності. Для приватного використання підійдуть товари з напругою не більше 160 Вт, але Ви завжди можете замовити професійні апарати вищої потужності. Першим чином треба звертати увагу на товщину матеріалу, наявність потреби у високій якості шву та інші характеристики.

Якщо планується робота з різними типами матеріалів різної складності – ідеальним вибором стануть універсальні зварювальні апарати Paton. Їх зручність у простому регулюванні струму, легкому налаштуванні, необмеженому вибору функцій.

В свою чергу для гаража чи невеликої майстерні великогабаритні прилади не завжди доречні – отже, варто подивитися у бік серії Mini. Це Ваш найкращий варіант, якщо немає потреби в довготривалих безперервних операціях. Не дивлячись на свою компактність, модельний ряд також наділений перевагами, серед яких в пріоритеті компактність та мобільність – це спрощує роботу майстра на виїзді.

В магазині Paton знайдуться професійні рішення для різних професійних задач, а вчасне оновлення інструментів сприятиме покращенню Вашого досвіду та зменшенню супутніх витрат. Сучасні зварювальні апарати відрізняються компактністю, легкою вагою, енергоефективністю та високою продуктивністю.