Вночі над Україною збили дві ракети та 60 «шахедів»

10:47
Автор: Vежа
Become a Patron!

У ніч на 29 серпня противник атакував Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69, двома ракетами, тип яких наразі встановлюється, та 74-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». 

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, атака здійснювалась із повітряного простору Курської та Бєлгородської областей – рф. Також з районів: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ відповідно.

У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних БпЛА «Shahed-131/136». Ще 14 ударних БпЛА, станом на 10:07, локаційно втрачені (упали) на території України. Протиповітряна оборона працювала у межах Харківської, Черкаської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Дніпропетровської, Херсонської, Сумської та Донецької областей.

На Харківщині о 00:10 російські агресори з РСЗВ «Град» обстріляли село Одноробівка. Унаслідок ударів пошкоджено два приватні будинки та господарчі споруди, після відновлення знову пошкоджені енергомережі. Постраждалих немає.

На Черкащині силами ППО знищено вісім “шахедів”. Без наслідків. Водночас, за уточненою інформацією, є і кілька влучань. В одному з випадків, по території приватного підприємства в обласному центрі, пожежа ліквідована.

На Кіровоградщині під час ранкової повітряної тривоги захисники неба ліквідували над Олександрійським районом ворожий безпілотник. Обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Ворог вкотре атакував Київщину ударними дронами. В регіоні працювали сили ППО. Є збиті цілі. Станом на 9:00 влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалих серед населення немає. Падіння уламків фіксуються поза межами населених пунктів на відкритих ділянках місцевості. В трьох районах області падіння уламків спричинили пожежі травʼяного настилу. Також є інформація про один пошкоджений приватний будинок. В ньому вибиті вікна.

Вночі та на ранок оборонці неба збили над Дніпропетровщиною п’ять “шахедів”. До пізнього вечора агресор тероризував Нікополь та Марганецьку громаду, що на Нікопольщині. Бив артилерією, дронами-камікадзе та з РСЗВ “Град”. Пошкоджені ліцей, пошта, собор і кіоск. Понівечені 7 авто та лінії електропередач. Поновилися атаки на район зранку. Ворог вдарив БпЛА по Нікополю. Загиблих і постраждалих немає.

На Херсонщині російські військові поцілили в автозаправну станцію; житлові квартали населених пунктів області, зокрема багатоповерхівку та 10 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газопровід та приватні автомобілі. Через російську агресію 5 людей дістали поранення. Під час нічної дронової атаки Сили протиповітряної оборони над територією області знищили 2 “Shahed-131/136”.

Вночі та зранку росіяни здійснили 19 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 63 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Есманьська, Хотінська, Глухівська, Дружбівська, Шалигинська, Миколаївська, Свеська, Великописарівська, Краснопільська, Новослобідська громади.

Всього за добу росіяни 13 разів обстріляли населені пункти Донеччини.

Фото – телеграм-канал голови Черкаської ОВА 

Читайте також: 195 бойових зіткнень і мінус 1200 окупантів: зведення Генштабу та орієнтовні втрати ворога за добу

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.