Стало відомо про загибель тринадцятьох захисників з Вінниччини

16:17
Автор: Vежа
Become a Patron!

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель дев’ятьох захисників з Вінниччини: Романова Сергія Івановича, Стояна Костянтина Павловича, Коваля Сергія Васильовича, Глузданя Олега Анатолійовича, Руслана Владишевського, Галушки Олександра Васильовича, Завальнюка Дениса Сергійовича, Сукманюка Андрія Володимировича, Каська Романа Вадимовича, Теслі Олега Олеговича, Патченка Дениса Сергійовича, Величка Дмитра Анатолійовича та Віталія Максимчука.

– На Донеччині 25 квітня 2022 року загинув вінничанин Романов Сергій Іванович. Захиснику було 49 років. Він добровільно долучився до лав захисників України на початку повномасштабного вторгнення. Був старшим сержантом, командиром відділення.

– На Донеччині 6 липня загинув Стоян Костянтин Павлович – мешканець смт Піщанка. Старший солдат служив механіком-водієм-радистом відділення інженерної групи інженерного забезпечення. У громаді 24 та 25 серпня оголошені Днями жалоби.

– На Донеччині 17 серпня загинув Коваль Сергій Васильович – мешканець Оратівської громади. Він був мобілізований до Збройних Сил України у грудні 2023 року. Ніс службу старшим водієм зенітно-ракетного відділення механізованого батальйону.

– На Донеччині 17 серпня загинув Глуздань Олег Анатолійович – мешканець Хмільницької громади.

– В одному із медичних закладів Дніпра 18 серпня зупинилось серце Руслан Владишевський – мешканець Жмеринської громади. Там захсник проходив лікування. Йому було 40 років. Він давав відсіч окупантам на Донецькому напрямку. У громаді 22 серпня було оголошено Днем жалоби.

– На Донеччині 19 серпня під час артилерійського обстрілу загинув Галушка Олександр Васильович – мешканець Ямпільської громади. Солдат, навідник гранатометного відділення взводу вогневої підтримки – став до лав ЗСУ у квітні 2023 року.

– Під час виконання бойового завдання у Курській області 21 серпня загинув Завальнюк Денис Сергійович – мешканець Козятинської громади. У березні 2022 року Денис був мобілізований із селища Оратів і став на захист рідної України від окупантів. Сьогодні, 25 серпня, у громаді оголошено Днем жалоби.

– На Донеччині 21 серпня загинув вінничанин Сукманюк Андрій Володимирович. Захиснику було 53 роки. Він добровольцем долучився до захисту України вже у березні 2022 року. Був сержантом, командиром бойової машини. Зі своїми побратимами тримав оборону на Хмельницькому, Запорізькому, а також Луганському напрямках, де найважчі бої точилися під селом Оріхове. А пізніше протистояв російському агресору на Донеччині.

– На Донеччині отримав множинні вогнепальні осколкові поранення Касько Роман Вадимович – мешканець Городківської громади. Його не стало 22 серпня в КНП «Свято-Михайлівська клінічна лікарня» м.Київ. Солдат був прийнятий на військову службу за контрактом другим відділом Тульчинського РТЦК та СП. Служив командиром стрілецького відділення.

Обірвалось життя 22 серпня вінничанина Теслі Олега Олеговича. Захиснику було 32 роки. В одному із боїв поблизу села Новобахмутівка Покровського району Донецької області отримав важке поранення, після якого рік відновлювався та знову повернувся на військову службу.

Помер 22 серпня вінничанин Патченко Денис Сергійович. Захиснику було 38 років. Воєнні шляхи для нього розпочались у 2014 році. У період АТО/ООС на його воєнну долю випали важкі випробування, зокрема під селищем Піски Покровського району та Павлопіль Маріупольського. А з початком повномасштабного вторгнення росії Денис знову пішов обороняти Батьківщину. Брав участь у важких боях на півдні країни. За тиждень до звільнення Херсона дістав чергове поранення – цього разу надзвичайно важке, але, не долікувавшись, знову повернувся до своїх побратимів. Наслідки бойових травм загострилися у 2023 році під час зіткнень із ворогом під Бахмутом. Після цього була тривала боротьба за його життя у багатьох клініках, але всі зусилля медиків виявилися марними.

– У боях за Україну 24 серпня загинув Величко Дмитро Анатолійович – мешканець Немирівської громади.

– Під час виконання бойового завдання у Курській області загинув Віталій Максимчук – мешканець Калинівської громади. У лютому 2023 року Віталій Максимчук зі зброєю у руках став на захист України. Поховали захисника 23 серпня.

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Ілюстрація – Canva

Читайте також: Стало відомо про загибель семи захисників з Вінниччини

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.