На Вінниччині та Черкащині відбудеться мандрівка «Буцький каньйон»

17:05
Автор: Vежа
Become a Patron!

На Вінниччині та Черкащині відбудеться мандрівка «Буцький каньйон». Учасники відвідають парк, закладений ще наприкінці XVIII століття, кінно-спортивний комплекс «Parade Allure» та Буцький каньйон.

Як йдеться на фейсбук-сторінці Visit Vinnytsia, прем’єрний тур від Офісу туризму Вінниці відбудеться в останній день літа.

 

 

Так, першою локацією поїздки стане парк, закладений наприкінці XVIII ст. польським магнатом Вінцентієм Потоцьким у Немирові. Цю локацію приблизно через сто років інший нащадок цього знаменитого роду, княгиня Марія Щербатова, розширила до 85 гектарів і прагнула зробити схожим на англійський пейзажний парк.

Для цього вона запросила садівників із Відня та Праги. Також княгиня повністю перебудувала старий палац на території парку – зводили його понад 20 років.

Далі учасники туру побувають у кінно-спортивному комплексі «Parade Allure», який розташований на території Жашківського кінного заводу, що має понад сторічну історію. На більш як 300 гектарах є пасовища, ставки, сама база, стайні, манеж та інші приміщення, необхідні для розведення та догляду за кіньми.

– Фінальна точка маршруту – неймовірний за своєю красою Буцький каньйон, який розкинувся на гучній і швидкій річці Гірський Тікич. Природа каньйону чимось нагадує скандинавські фіорди. Він звивистий і простягається на 5 кілометрів, беручи свій початок із двометрового водоспаду Вир, – йдеться в повідомленні.

 

 

При цьому серед рукотворних пам’яток місцевості – залишки Буцької ГЕС, відомої тим, що це була перша споруда такого типу в Україні. А поруч із нею – руїни водяного млина, датованого XIX ст. Також тут є протерозойські граніти, вік яких фахівці оцінюють у два мільярди років.

Гідесою буде Людмила Очеретна. А маршрут виглядатиме так: м. Вінниця – м. Немирів (Вінницька область) – м. Жашків (Черкаська область) – с. Буки (Черкаська область) – м. Вінниця

Тур «Буцький каньйон» розпочнеться 31 серпня на вул. Київська, 8 (навпроти Центрального автовокзалу). Деталі та реєстрація – за посиланням.

Фото – Visit Vinnytsia

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.