Стало відомо про загибель семи захисників з Вінниччини

15:24
Автор: Vежа
Become a Patron!

Оновлено: 25 Серпня 2024, в 15:20

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель семи захисників з Вінниччини: Чайковського Олександра, Бойка Сергія, Синчука Богдана Вікторовича, Кухаря Сергія Антоновича, Гомзи В’ячеслава Олексійовича, Максимчука Віталія Петровича та Морозова Георгія.

– На Донеччині 27 березня загинув випускник факультету інформаційних електронних систем ВНТУ, старший лейтенант, командир роти Олександр Чайковський. Захиснику було 26 років. З 23 березня 2022 року був відправлений у Миколаївську область для виконання бойового завдання, на посаді офіцера резерву запасної роти. Також виконував бойові завдання на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Отримав винагороду “Срібний хрест” та був призначений на посаду командира роти батальйону військової частини. Посмертно присвоєно звання капітана.

– На Харківщині 13 липня внаслідок вибухової травми загинув випускник факультету машинобудування та транспорту Вінницького політехнічного інституту Сергій Бойко. Він був мобілізований у червні 2022 року.

– На Луганщині 26 липня загинув Синчук Богдан Вікторович – мешканець Хмільницької громади. Захисник вважався зниклим безвісти.

– На Донеччині 28 липня загинув Кухар Сергій Антонович – мешканець Літинської громади. Захисник був навідником, солдатом ЗСУ.

– У боях за Україну 19 серпня загинув Гомза В’ячеслав Олексійович – мешканець Немирівської громади.

– У боях за Україну загинув Максимчук Віталій Петрович – мешканець Тиврівської громади. Він вважався безвісти зниклим, але 20 серпня стало відомо про його загибель.

– У медичному закладі Дніпра, де тривалий час проходив лікування, помер Георгій Морозов – мешканець Жмеринської громади. Захиснику було 46 років. У листопаді 2022 року став на захист України. Він був радіотелефоністом мінометного взводу, старшим солдатом. У громаді вчора, 20 серпня, було оголошено День громади.

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Ілюстрація – goloskarpat.info

Читайте також: Стало відомо про загибель восьми захисників з Вінниччини

 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.