Які методи охолодження найкраще підходять для маленьких кімнат

12:29
Автор: admin
Become a Patron!

Реклама

Підтримувати оптимальну температуру вигідніше в маленькому приміщенні, незалежно від того, чи йдеться про охолодження влітку, чи про підігрів взимку. Але якщо в кімнатці зібралося багато людей, то температура швидше підіймається через гарячі тіла. Тому доведеться застосовувати невеликі хитрощі для досягнення мети.

 

Як підготувати кімнату до «гарячого» сезону

Для початку варто потурбуватися про правильне наповнення кімнати, яке допоможе довше зберігати прохолоду. Великою перевагою стане кондиціонер Samsung, який можна налаштувати на підтримання певної температури. Але в умовах відключення світла він не може працювати постійно, тому потрібно використовувати додаткові засоби.

Варто залишити лише легкі тканини, адже цупкі та щільні легше вбирають тепло й повільно віддають його в повітря. До цього переліку входять пледи та килими. Також потрібно прибрати предмети, які легко нагріваються, наприклад — із металу. Підвіконня краще застелити папером, а над вікном із зовнішньої сторони встановити навіс, щоб на скло потрапляло менше сонячних променів.

Перевагою стануть спеціальні ролети, які називають «гармошка» або «плісе». Вони зроблені у вигляді ромбиків із пустотами всередині та покриттям зі світловідбивального матеріалу. Також замість кондиціонера можна придбати стовпчиковий вентилятор, який є дешевшим і менш ефективним, проте допоможе трохи розбавити духоту.

Поради щодо охолодження маленької кімнати

Для утримання прохолоди протягом усього дня потрібно дотримуватися деяких правил:

  • щоранку добре провітрювати кімнату, доки повітря сповнене нічної прохолоди;
  • обов’язково використовувати зволожувач чи підсушувач повітря, щоб підтримувати баланс вологості;
  • центральне опалення може витягувати прохолоду, тому батареї варто обмотати фольгою;
  • спати та відпочивати краще на підлозі, використовуючи надувний матрац або легкі тканини;
  • у разі використання вентилятора або кондиціонера потрібно стежити, щоб потік повітря не йшов прямо на людину, а розсіювався у повітрі;
  • у приміщенні можна розкласти пляшки із замороженою водою, вони допоможуть знизити температуру;
  • кондиціонер варто використовувати в режимі збереження температури, щоб знизити рівень витрат і запобігти застуді.

Стан неприємної липкої духоти спричиняє не лише висока температура повітря, а і його неправильна вологість. Тому бажано придбати пристрій для підтримання мікроклімату, який за допомогою вбудованих датчиків визначатиме наявний показник і поступово приводитиме його до норми.

Але якщо немає коштів на подібні хитрощі, можна розкласти мокрі рушники, аби підняти вологість, або розставити мисочки з рисом, якщо потрібно її знизити. Ці методи дадуть короткочасний ефект, але будуть корисними. Але не можна обмотуватися мокрими простирадлами чи лягати на крижану тканину, якщо не бажаєте отримати проблеми з серцево-судинною системою та порушити терморегуляцію.