У Вінниці в рамках Vinnytsia Wine Days 2024 покажуть мелодраму “Хороший рік” з оригінальної кіноплівки

12:46
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Вже 1 вересня у Вінниці відбудеться Vinnytsia Wine Days 2024, в рамках чого заплановано кіноперегляди та дегустація вина. Нині організатори розповіли про одну зі стрічок, яку можна буде переглянути – це мелодрама “Хороший рік” з оригінальної кіноплівки.

Так, як повідомляють організатори, у межах Vinnytsia Wine Days Special у  Вінницькій обласній філармонії ім. М. Д. Леонтовича покажуть романтичний фільм Рідлі Скотта “Хороший рік. Спеціально для цього встановлять кінопроєктор, а показ буде з оригінальної кіноплівки.

Копія стрічки “Хороший рік” надрукована на кіноплівці Eastman Kodak формату 35mm з поліестеровою основою і LPP емульсією – це дозволяє довше зберігатись кольорам. Також плівка містить аналогову та цифрову доріжки Dolby Digital і DTS. 

Цю кіноплівку вдалось отримати з архіву американської компанії Magna-Tech Electronic Co., яка займається обслуговуванням кінотеатрів. Вона була запасною і майже не використовувалась під час кінотеатрального прокату у США. 

 

 

 

Що відомо про фільм?

Фільм знятий за мотивами роману Пітера Мейла “Хороший рік”.

У стрічці – історія головного героя Макса Скіннера (його зіграв Рассел Кроу), який називає себе бездушним й вважає найбільшою цінністю в житті гроші.

Відтак, коли помирає його дядько Генрі, власник маєтку із виноградниками у Провансі, Макс вже підраховує, скільки коштів виручить за продаж. Однак в результаті у Франції він зустрічається не з вигідним спадком, а з власними спогадами та почуттями. Їх в ньому викликають місце та чарівна француженка (Маріон Котіяр). 

– “Хороший рік” переносить нас у теплий Прованс, де навколо суцільні виноградники, сонце, чуттєві розмови ат вино. Це фільм, який разом з глядачем розмірковує про гармонію, неквапливість життя, цінності та їхнє переосмислення, – йдеться в описі стрічки. 

Показ фільму “Хороший рік” в межах Vinnytsia Wine Days 2024 відбудеться 1 вересня у Вінницькій обласній філармонії ім. М. Д. Леонтовича. Квитки доступні за посиланням.

Частину коштів з продажу квитків буде передано на потреби Збройних Сил України. 

Про подію

Фільм представить культурологиня та експертка з вин Анна-Євгенія Янченко. Перед показом стрічки “Хороший рік” вона виступить з презентацією “Вино у кіно”, а після – проведе дегустацію вин GIGI.

– Анна-Євгенія Янченко – не просто сомельє, вона формує культуру вина в Україні, проводячи дослідження ринку вина та винної культури, професійні тренінги та знайомить суспільство з винною культурою, – зазначають організатори. 

Вказано, що Анна-Євгенія Янченко написала та проілюструвала книгу “Вино без правил”, творила курс “Подорож винами Європи”, заснувала найбільшу в Україні винну спільноту “Сомельє в зелених штанях” та встигає викладати в міжнародній школі WSET в Україні й Польщі.

Окрім того, повідомляється, що Анна-Євгенія – перша українська письменниця, яка виграла нагороду OIV Award 2024 від Міжнародної організації виноградарства та виноробства, а торік вона була членкинею журі дегустаційного конкурсу ODESA WINE & SPIRIT AWARDS, Який проходив під час Vinnytsia Wine Days 2023. 

***

Стежити за новинами та оновленнями щодо події можна у соціальних мережах: Facebook та Instagram.

Організатор події – Проєкт Vinnytsia Wine Days за підтримки партнерів. Серед інформаційних партнерів – VежА.

Фото надані організаторами

Читайте також: Вино та кінофільми: у Вінниці в спецформаті відбудуться Vinnytsia Wine Days 2024

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.