У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка авторської кераміки

12:24
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї сьогодні, 14 серпня, відкриється виставка авторської кераміки українських мисткинь Ольги Цибулі та Устини Пужак. 

Як повідомляє Вінницький обласний краєзнавчий музей, виставка приурочена до Дня Незалежності України.

Виставка дає можливість познайомитися з творчістю нового покоління українських митців, які шукають власну художню мову, гостро відчуваючи свою особисту причетність до минулого і до майбутнього нашої країни, – йдеться у дописі.

Розпочнеться захід о 15:00 в академічній залі музею. Вхід вільний.

Ольга Цибуля – вінничанка. Вона закінчила відділення декоративно-прикладного мистецтва Тульчинського фахового коледжу культури, а потім продовжила навчання за спеціальністю художньої кераміки у Львівській національній академії мистецтв. Наразі працює там викладачем. Має майже 10-річний досвід у гончарстві та досконало володіє технікою формування та розпису кераміки Поділля. Її творчий шлях включає участь у численних виставках в Україні та за кордоном. Зокрема, у 2016 році у Вінницькому обласному центрі народної творчості пройшла її персональна виставка «Народження форми». У 2023 році вона отримала звання лауреата премії імені Катерини Білокур.

Устина Пужак – родом з Галичини. Вона навчалася на кафедрі скульптури та художньої кераміки у Львівській національній академії мистецтв. Там тепер і викладає. Працює з різними матеріалами, такими як кераміка та камінь. Також займається реставрацією історичних споруд та творчим переосмисленням минулого – від Трипілля до традиційного українського мистецтва. Устина активно бере участь у різних мистецьких заходах.

Разом з Ольгою Цибулею вони створили український крафтовий бренд Ceramic of Fire, який успішно розвивається в Україні та за її межами.

Фото – зі сторінки музею у Facebook

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.