Стало відомо про загибель чотирнадцятьох захисників з Вінниччини

16:19
Автор: Vежа
Become a Patron!

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель чотирнадцятьох захисників з Вінниччини: Довганя Ігоря Олександровича, Сметанського Олександра Васильовича, Нанизнюка Віктора Васильовича, Залужняка Андрія Анатолійовича, Кучіна Сергія Миколайовича, Карапуза Павла Дмитровича, Бєлікова Володимира Сергійовича, Щетиніна Михайла Сергійовича, Данілова Василя Сергійовича, Поліщука Олександра Анатолійовича, Мельника Віталія Леонідовича, Ситнюка Максима Олександровича, Кулака Валерія Володимировича та Насінника Олега Леонідовича.

– На Донеччині 21 березня загинув Довгань Ігор Олександрович – мешканець Вороновицької громади. Закінчив військову кафедру, де здобув звання молодшого лейтенанта. З перших днів війни став на захист України. Служив командиром стрілецького взводу.

– На Донеччині 28 березня зник безвісти під час виконання бойового завдання Сметанський Олександр Васильович – мешканець Тульчинської громади. Факт загибелі підтвердився. Солдат був призваний Тульчинським РТЦК та СП 17 грудня 2022 року. Служив навідником.

– На Донеччині 26 липня загинув Нанизнюк Віктор Васильович – мешканець Барської громади.

– На Донеччині 27 липня загинув Залужняк Андрій Анатолійович – мешканець Барської громади. Захисник служив гранатометником.

– На Донеччині 27 липня загинув Кучін Сергій Миколайович – мешканець Уланівської громади.

– На Харківщині 29 липня загинув вінничанин Карапуз Павло Дмитрович. Захиснику було 44 роки. Він мобілізувався до війська навесні цього року. Відстоював незалежність та територіальну цілісність України на Харківщині. Був стрільцем.

– На Донеччині 18 липня отримав важке поранення Бєліков Володимир Сергійович – мешканець Вінниці та уродженець Білгородщини. Його серце зупинилось 31 липня. Захиснику було 35 років. Він долучився до Збройних Сил України цьогоріч. Воював із ворогом на донецькому напрямку.

– На Донеччині 1 серпня загинув вінничанин Щетинін Михайло Сергійович. Захиснику було 35 років. Він добровольцем став у лави Збройних Сил України у перші дні повномасштабного російського вторгнення. Мав звання сержанта.

– На Донеччині 5 серпня загинув вінничанин Данілов Василь Сергійович. Він мобілізувався до Збройних Сил України цієї весни. Захиснику був 41 рік. У званні старшого солдата боронив Батьківщину.

– На Харківщині 6 серпня загинув Поліщук Олександр Анатолійович – мешканець Шаргородської громади. В перший день повномасштабного вторгнення захисник став в ряди Збройних сил України. Воїн служив водієм стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти.

– У боях за Україну 10 серпня загинув Мельник Віталій Леонідович – мешканець Тростянецької громади. Захиснику було 33 роки. З 2014 року старший солдат, кулеметник, навідник БМП – 1 боронив Україну на Маріупольському напрямку. Під час повномасштабного вторгнення рф воював на Лиманському, Покровському напрямках.

– На Донеччині 10 серпня загинув Ситнюк Максим Олександрович – мешканець Погребищенської громади. Захисник був поліцейським штурмового полку «Цунамі».

– У боях за Україну загинули Кулак Валерій Володимирович та Насінник Олег Леонідович – мешканці Козятинської громади.

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Ілюстрація – univer.km.ua

Читайте також: Стало відомо про загибель сімох захисників з Вінниччини

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.