Вночі ворог атакував 4-ма балістичними ракетами KN-23 та 57-ма «шахедами» – Повітряні сили ЗСУ

12:55
Автор: Vежа
Become a Patron!

У ніч на 11 серпня ворог атакував 4-ма балістичними ракетами KN-23 та 57-ма ударними БпЛА типу «Shahed». Також окупанти завдали удару по місту Покровськ на Донеччині імовірно з реактивної артилерії.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, атака здійснювалась з Воронезької області та із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф відповідно.

В результаті протиповітряного бою збито 53 ворожі БпЛА у Миколаївській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській, Київській, Запорізькій, Сумській, Рівненській та Черкаській областях.

Щодо російських ударів північно-корейськими ракетами: балістичні KN-23, хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню.

Попередньо, на Черкащині силами ППО уражено 6 БпЛА противника.

На Херсонщині російські військові поцілили в адмінбудівлю та магазин; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 2 багатоповерхівки та 23 приватні будинки.Також окупанти пошкодили газопроводи, складське приміщення, господарські споруди, гараж, сільгосптехніку та приватні автомобілі. Через російську агресію 1 людина загинула, ще 11 – дістали поранення, з них – 1 дитина.

На Київщині працювали сили ППО. Є збиті цілі. Прямих влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. Внаслідок атаки ворога загинуло 2 людини. Одна з них – дитина, якій було лише 4 роки. Ще 3 особи отримали поранення. У постраждалих забої та садна тулуба, голови, кінцівок, переломи. Всім надається необхідна медична допомога. Станом на 9:00 внаслідок падіння уламків ворожих цілей в 2 районах області 2 приватні будинки знищено, ще 6 пошкоджено. Також пошкоджено 4 автомобілі.

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області. Внаслідок російської атаки по Пологівському району 68-річний чоловік загинув і 63-річна жінка поранена.

Вночі та зранку росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 34 вибухи.

Всього за добу росіяни 30 разів обстріляли населені пункти Донеччини. Другий ранок поспіль росіяни б’ють по Краматорську. Сьогодні — знову по інфраструктурному об’єкту. Наразі відомо про чотирьох поранених: 1 людина у важкому стані — її оперують, 2 отримали легкі поранення — їм надали необхідну медичну допомогу, ще 1 людина не потребує допомоги.

Нагадаємо, на Вінниччині в ніч на 11 серпня за результатами роботи ППО знищено сім БпЛА.

Фото – телеграм-канал голови Донецької ОВА Вадима Філашкіна

Читайте також: На Вінниччині цієї ночі ППО знищила сім БпЛА

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.