У Вінницькій громаді будують сухий порт

11:18
Автор: Vежа
Become a Patron!

Оновлено: 9 Вересня 2024, в 11:24

У Вінницькій громаді триває будівництво сухого порту. Ввести в експлуатацію його планують в 3 кварталі цього року.

Як йдеться на Facebook-сторінці заступника Вінницького міського голови Андрія Очеретного, йдеться про залізничний термінал, який “покращить оперативне перевезення та обробку вантажу, а заразом і експортний та імпортний потенціал нашої держави”.

 

 

– Він допоможе зв’язати центральні регіони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС. По суті, це логістичний хаб з відповідною інфраструктурою, тільки не на морі, а на суходолі. На I-му етапі буде побудовано залізничну інфраструктуру та перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю ≈30 тис.TEU/рік. Тим часом як 2000 TEU – це місткість контейнерного складу, який також буде побудований на I-му етапі, – зазначено в публікації. 

Також відомо, що сума приватних інвестицій у вінницький об’єкт складає понад 15 млн доларів, а будівництво поділене на дві черги. Стартували роботи навесні 2024 року. Наразі вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система, а також складське приміщення на 3,5 тисячі квадратних метрів.

– Приємно, що використовують на будівництві матеріали вітчизняного виробництва. Так, щебінь та бетон – вінницький, гніванські шпали та рейки з Дніпра, а “вагова” з релокованого до нас підприємства з Харкова. Вводити в експлуатацію сухий порт планують у 3 кварталі цього року. До кінця цього року тут працевлаштують близько 50 людей, наразі шукають механізаторів. А загалом планують створити 100 робочих місць, – вказано в дописі. 

Нагадаємо, раніше про створення сухого порту у Вінницькій громаді розповідав вінницький підприємець та волонтер Андрій Опанасюк. Детальніше про це – в нашому інтерв’ю за ЦИМ посиланням.

Фото – з Facebook-сторінки Андрія Очеретного

Читайте також: Про волонтерську діяльність та перший в Україні “браунфілд”: інтерв’ю з волонтером та підприємцем Андрієм Опанасюком. Ч.2

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.