На Вінниччині чоловіка підозрюють в передачі спецслужбам рф інформації про ЗСУ

16:34
Автор: Vежа
Become a Patron!

На Вінниччині уродженця рф, який жив у Тульчині, підозрюють в держзраді. За даними правоохоронців, чоловік погодився на виконання завдання спецслужб рф щодо збору та передачі їм інформації про ЗСУ.

Як йдеться на сайті прокуратури Вінниччини, чоловік є громадянином України.

– За даними обвинувачення, чоловік у 2024 році свідомо й ініціативно погодився на виконання завдання спецслужб рф щодо збору та передачі їм інформації про українські підрозділи сил оборони, а також фортифікаційні споруди на території Вінницької області, – йдеться в повідомленні.

При цьому збір даних він здійснював шляхом особистого спостереження, пошуку інформації в інтернеті та безпосереднього спілкування з третіми особами. Відомості передавав повідомленнями в популярному месенджері своєму контактеру, який ідентифікований слідством як представник фсб.

При цьому у квітні-травні цього року підозрюваний передав росіянам географічні координати постійної дислокації, проживання та навчання підрозділів ЗСУ у кількох містах Вінниччини, а також дані про рух військової техніки по автотрасі в східному напрямку. Крім того, підозрюваний особисто відвідав прикордонне село, де зафіксував фортифікаційні споруди і передав їхні точні координати куратору.

Наразі зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада). За вказаний злочин передбачене покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підозрюваний перебуває під вартою без права внесення застави.

Фото прокуратури

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.