“Вінницькі Вовки” здобули “срібло” на Кубку України з флаг-футболу

13:37
Автор: Vежа
Become a Patron!

Команда “Вінницькі Вовки” посіли друге місце на Кубку України з флаг-футболу, що відбувся у Львові.

Як йдеться на Facebook-сторінці Вінницької міськради з посиланням на президента обласної федерації американського футболу та за сумісництвом гравця та тренера “Вінницьких Вовків” Євгена Хомина, спортсмени відіграли чотири тури. На футбольному полі вони зустрілись із командами з Ужгорода, Житомира, Вінниці, Львова.

– Попри поразку у фіналі, “Вінницькі Вовки” залишаються однією з найсильніших команд України з флаг-футболу. Вони планують продовжувати тренування та вдосконалювати свої навички, щоб у наступному році повернутися на поле ще сильнішими. Нагадаємо, впроваджувати флаг-футбол у школах Вінниці та області розпочали у 2023 році. Як додає Євген Хомин, цей вид спорту вже – олімпійський, тому дуже перспективний: “До речі, п’ятеро гравців та тренер “вовків” у складі збірної України вирушає на чемпіонат світу, який відбуватиметься у серпні”, – вказано в дописі. 

Флаг-футбол — різновид американського футболу, а точніше — його безконтактна версія. Мета гри така ж як і в американському футболі — занести м’яч у залікову зону суперника. Основна відмінність — заборонені жорсткі контакти, спортсмени грають без захисної екіпіровки. Замість шоломів та каркасів на поясі гравця прикріплені два прапорці. І якщо в американському футболі для того, щоб зупинити гравця з м’ячем використовується захват (жорсткий контакт), то у флаг-футболі достатньо зірвати з нього прапорець.

Фото – з Facebook-сторінки Вінницької міськради

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.