Як отримати доступний кредит на енергообладнання для населення та ОСББ?

16:15
Автор: admin
Become a Patron!

Оновлено: 30 Липня 2024, в 16:18

Як отримати кредит на енергообладнання для населення та ОСББ?

Реклама

З 20 липня в Україні запрацювали урядові програми безвідсоткового кредитування для громадян та програма «Доступні кредити 5−7-9» для ОСББ та ЖБК. Ці ініціативи спрямовані на підтримку населення у придбанні обладнання для генерації електроенергії з альтернативних джерел та установок для зберігання енергії, що дозволить суттєво знизити витрати на електроенергію та підвищити енергонезалежність країни. Крім того, варто зазначити, що багато українців стали активніше цікавитися можливістю створити криптогаманець, що також сприяє їх фінансовій незалежності.

Програми для приватних домогосподарств

Для приватних домогосподарств діє програма пільгового кредитування під 0% на закупівлю обладнання та встановлення сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок. Держава компенсуватиме відсоткову ставку за такими кредитами протягом 10 років. Максимальна сума кредиту – до 480 тисяч гривень на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання.

Програма для ОСББ та ЖБК

ОСББ та ЖБК можуть скористатися програмою «Доступні кредити 5−7-9%» для купівлі та встановлення генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установок зберігання електричної енергії та допоміжного обладнання. Умови кредитування: сума кредиту до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. Програма працюватиме у комбінації з програмою «ГрінДІМ», яка забезпечить до 70% вартості проєкту після його облаштування.

Як отримати кредит?

Для отримання пільгового кредиту керівництво ОСББ чи ЖБК повинно подати заявку до одного з 46 банків, що співпрацюють з Фондом розвитку підприємництва за програмою «Доступні кредити 5−7-9», та надати необхідні документи. Для приватних домогосподарств кредити доступні у таких банках як: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Сенс Банк, КБ «Глобус». Для ОСББ та ЖБК кредити доступні у: КБ «Глобус», Скай Банк, Ощадбанк, Банк Восток, ПриватБанк, Сенс Банк, Укргазбанк.

Підсумки

Урядові програми безвідсоткового кредитування для громадян та програма «Доступні кредити 5−7-9%» для ОСББ та ЖБК надають можливість отримати фінансування для придбання та встановлення обладнання для генерації електроенергії з альтернативних джерел та систем накопичення енергії. Приватні домогосподарства можуть скористатися кредитом під 0% на суму до 480 тисяч гривень з компенсацією відсоткової ставки на 10 років. ОСББ та ЖБК мають доступ до кредитів до 5 млн грн під 7% річних терміном до 5 років з можливістю компенсації до 70% вартості проєкту. Ці програми сприяють енергонезалежності та економії коштів на енергоресурсах.

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.