Екскурсії та майстер-класи: вінницький краєзнавчий музей опублікував “Заходи вихідного дня” у серпні

18:17
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Вінницький обласний краєзнавчий музей опублікував “Заходи вихідного дня” на серпень. 

Як повідомляється на фейсбук-сторінці музею, зокрема очікуються пішохідні екскурсії. Наприклад:

– під час екскурсії «Мури: погляд крізь віки» розповідатимуть про середмістя Вінниці, де свого часу оселились три католицькі чернечі ордени, про знахідки на території «Мурів» та музейне підземелля;

– екскурсія «Фортифікаційні споруди Вінниці» розповість про оборонні споруди, рештки фортифікацій;

– під час авторської екскурсії «Мистецькі історії вінницьких вулиць» мистецтвознавиця Тетяна Журунова розкаже про різні стилі в архітектурі від маньєризму до хай-теку, життя та творчість відомих художників, мистецькі події.

Інтерактивні екскурсії та майстер-класи

Також протягом серпня відбудуться інтерактивні екскурсії та майстер-класи:

На майстер-класі «Малюнок на склі» від Віктора Косаківського можна дізнатися про давній вид декоративного мистецтва і впродовж 2-х годин створити власний малюнок на склі.

Для наймолодших наших відвідувачів від 5 до 9 років пропонують інтерактивну екскурсію «Мамонт Вінні та його друзі: подорож у далеке минуле», на якій діти здійснять віртуальну мандрівку у Льодовиковий період.

«Археологічні мандри: урок виживання» — чудова можливість спробувати себе в ролі первісної людини та освоїти палеолітичні техніки полювання, навчитися виготовляти борошно, як трипільці, видобувати вогонь, скористатися середньовічними засобами для письма і багато іншого.

А на інтерактивній екскурсії «Гардарикі — країна міст» можна дізнатися про таємниче племʼя уличів, яке населяло нашу територію у ХІ ст. і залишило по собі багато памʼяток та городищ.

На майстер-класі «Народна лялька» можна власноруч створити свій виріб та дізнатись детальніше про функції та місце таких іграшок в українській культурі.

Для участі у тих чи інших екскурсіях та майстер-класах необхідно попередньо зареєструватися за номером 068 725 49 57 (дзвінки приймаються з 10:00 до 17:00).

Анонс подій та реєстрація відвідувачів відбудеться на сторінках музею у соцмережах.

Ілюстрація – bezviz.co.ua, афіша- зі сторінки музею у Facebook