Вилучено 220 кілограмів тютюнової продукції: на Вінниччині викрили підпільну мережу збуту підакцизних товарів

11:57
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

На Вінниччині викрили підпільну мережу збуту підакцизних товарів та вилучили 220 кілограмів тютюнової продукції. 

Як повідомляє Головне управління Нацполіції у Вінницькій області, для “бізнесу” фігуранти орендували складське приміщення у Жмеринському районі.

Під час обшуків за місцем виготовлення тютюнової продукції та в транспортному засобі правопорушників правоохоронці вилучили 220 кілограмів тютюну, кілька сотень пристроїв для куріння, чорнові записи та інші речові докази.

За словами начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Ярослава Цимбалюка, налагодили незаконний бізнес з виготовлення цигарок без наявності відповідних документів та ліцензій двоє мешканців Запорізької області, віком 21 та 24 років.

 

 

 

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання – штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Злочинну діяльність фігурантів викрили слідчі слідчого Управління, оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції та Управління стратегічних розслідувань. Підакцизна продукція направлена на експертизу, встановлюється джерело її походження. Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

Фото – ГУНП у Вінницькій області