Російські окупанти випустили по Україні понад 40 ракет: що відомо станом на зараз

12:02
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Зокрема йдеться про міста Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

– Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня. Усі служби задіяні, щоб врятувати якнайбільше людей, – йдеться у повідомленні.

Київ

Зафіксовано падіння уламків у семи районах Києва: Солом’янському, Голосіївському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському та Шевченківському.Зокрема, інформує Віталій Кличко, вже відомо про 11 постраждалих у Києві. Також КМВА повідомляє про 5 загиблих.

Пошкоджено будівлі найбільшої в Україні дитячої лікарні «Охматдит», є постраждалі серед пацієнтів. Під завалами можуть бути люди.

Пацієнтів «Охматдиту» евакуюють у комунальні лікарні Києва.

– Зараз лікарня (“Охматдит” – авт.)пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди, – додав Зеленський.

 

 

Дніпропетровщина

У Кривому Розі – 10 загиблих та понад 30 постраждалих через ракетну атаку рф.

– Декілька влучань. У тому числі – по адміністративній будівлі промислового підприємства. Триває ліквідація наслідків. Попередньо 10 загиблих, 31 поранений вже перебуває в лікарні, з них 10 тяжких, – повідомив голова МВА Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Горить і в Криворізькому районі.

У Дніпрі через удар пошкоджено житловий будинок та СТО.

Щонайменше 3 людини загинули у Покровську на Донеччині — такі попередні наслідки ранкового удару. Наразі є інформація про влучання у підприємство — саме на його території загинули троє чоловіків.

Донеччина

Окрім того, з повідомленням Генштабу станом на ранок 8 липня, уночі ворог атакував Україну ракетами повітряного та наземного базування: чотирма Х-101 із літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків – повітряний простір Саратовської області (рф) та 2-ма балістичними ракетами «Іскандер-М» (райони пусків – Курська область (рф), ТОТ Криму).

За результатами бойової роботи протиповітряною обороною знищено 3 крилаті ракети Х-101 у Житомирській та Черкаській областях.

ОНОВЛЕННЯ: “Повторний обстріл столиці. Попередньо падіння уламків зафіксовано у Дніпровському районі. Часткове руйнування будівлі медичного центру. Відомо про 4 загиблих та 3 травмованих. Інформація уточнюється. На місці працюють рятувальники”, – ДСНС о 13:47.

Фото та відео – з телеграм-каналів Володимира Зеленського, Вадима Філашкіна

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.