5 ідей для оновлення сантехнічного інтер’єру: як зробити ванну кімнату модною та зручною

17:33
Автор: admin
Become a Patron!

Реклама

Сучасна ванна кімната — це не лише приміщення для гігієнічних процедур, а й важлива частина загальної концепції житла, місце для релаксу та відновлення. Під час її облаштування важливо оптимально розподілити наявну площу, поєднати ергономіку та стиль, функціональність і гармонію. Як зробити простір затишним і зручним — підкажуть топові ідеї щодо оновлення сантехнічного інтер’єру.

Римський душ

Римський душ — це водночас водна процедура, що базується на давній культурі гідротерапії, і зручна душова кабіна-ніша відкритого типу. Основна ідея полягає у формуванні тонкого, але щільного та широкого потоку води, який охопить усе тіло. Для цього використовуються спеціальні насадки, що під високим тиском випускають воду у формі дрібнодисперсного спрею. Це створює ефект сауни, але без надмірного підвищення температури. Зазвичай кабіна має одну відкриту сторону, декілька різних душових лійок, облаштована кахлем від підлоги до стелі та включає елементи давньоримської архітектури.

Інсталяційні системи

Зручне й оригінальне рішення для встановлення сантехнічного обладнання — це інсталяція та змив прихованого монтажу. Система вбудовується в стіну та зазвичай включає:

  • підвісний унітаз;
  • зливний бачок;
  • раму;
  • панель зливу з кнопками.

Інсталяційні системи — це естетика, економія простору та легкість прибирання. До переваг відносять знижений шум, регульовану висоту та приховані комунікації. Компактний лаконічний дизайн обладнання прикрашає приміщення й дозволяє зекономити площу.

AD_4nXevjye6ClcI2k-yTrQnb60Yg6H4jxEfSuTRPtkGpU2vEK_7u5N1jd8-M9lDTDCRsNgKlNE2H0HHFOoxPdOs87Mxj5A0CPmSEMmCStB5Y8ytUnj8JoZTdheMLV3doDV52YDE05Wls2C7NFI6pG7ln7QoNh9D?key=UuP5Wno5uRVNcjmld_KK2A

Тепла стіна

Серед актуальних інтер’єрних тенденцій вирізняється облаштування теплої стіни замість звичного сушника-радіатора. Монтується вона дуже просто — як електрична тепла підлога, але з вертикальним розташуванням. Встановлення теплої стіни дає змогу регулювати температуру, вмикати й вимикати обігрів за потреби, мінімізувати незручні деталі. Зовні на кахель прикріплюють будь-які гачки та тримачі для рушників, халатів та інших текстильних виробів.

Колірні змішувачі

Банальні хромовані змішувачі все ще мають попит, але багато дизайн-проєктів уже включають сантехніку, яка збагачує інтер’єр формами та кольором. Виробники пропонують продукцію різноманітних відтінків, що дозволяє підібрати модель під будь-який стиль. У тренді такі варіанти:

  • чорний матовий — має ефектний вигляд, підходить до індустріального або скандинавського стилів;
  • білий — надає відчуття чистоти й свіжості, гарно поєднується з білою керамікою;
  • антрацитовий — оригінальне та сучасне колірне рішення, підходить для модерну та індустріального стилю;
  • бронзовий — має вінтажний вигляд, пасує до дерев’яних покриттів і темної плитки, додає приміщенню теплих тонів.

Під час вибору змішувачів треба враховувати загальний стиль і гаму ванної кімнати, матеріали та колір інших сантехнічних приладів.

Душові кабіни без піддона

Тренд на прості форми й лаконічний дизайн уже декілька сезонів не здає позицій. Душові кабіни без піддона — це практичність, зручність та економія простору. Вони можуть бути встановлені в будь-якій частині ванної кімнати, навіть якщо підлога має невеликий нахил для забезпечення правильного стоку води. Такі варіанти більш гігієнічні та легкі в прибиранні, а головне — візуально розширюють і прикрашають приміщення.