На Вінниччині повідомили про підозру учасникам злочинної групи, які займались незаконним вирубуванням дерев

12:09
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

На Вінниччині слідчі повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, які займались незаконним вирубуванням дерев. Завдані діями зловмисників збитки державі оцінюють у близько 1,5 мільйона гривень.

Як повідомляє Головне управління Нацполіції у Вінницькій області, встановлено, що 37-річний мешканець Вінниччини розробив план незаконної рубки дерев твердих порід, подальшої переробки та реалізації. До своєї схеми він залучив ще двох виконавців.

Відомо, що протягом грудня 2023 року організована група вчинила незаконні порубки дерев різних порід та діаметрів у полезахисних смугах та інших захисних лісових насадженнях Гайсинського району. Деревину перевозили на заздалегідь орендовану територію деревообробного підприємства, перероблювали на паливні дрова для подальшої реалізації.

Під час обшуків поліцейські виявили порублену деревину породи «Дуб», перероблену продукцію, інструменти, мобільні телефони, документи, чорнові записи та автомобіль, за допомогою якого зловмисники здійснювали свою незаконну діяльність. На всі вилучені речові докази накладено арешт.

 

За процесуального керівництва спеціалізованої екологічної прокуратури слідчі повідомили про підозру організатору у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (Організація та здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) КК України.

Іншим учасникам організованої групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 246 (здійснення незаконної порубки дерев у захисних та інших лісових насадженнях, перевезенні, зберіганні незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене повторно, організованою групою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі. Слідчі звернулись з клопотанням до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Незаконну діяльність фігурантів задокументували слідчі обласного главку спільно зі співробітниками УСР у Вінницькій області.

Фото – сайт Нацполіції Вінниччини

Читайте також: На Вінниччині організовану групу підозрюють у незаконній рубці дерев майже на три мільйони

Читайте також: На Вінниччині чоловік незаконно вирубав дерева на суму понад 207 тисяч гривень

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.