Подає гарячу воду, не спалюючи газ: у Вінниці встановили тепловий насос на одній з котелень

11:27
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці на одній з котелень встановили тепловий насос, який подає гарячу воду, не спалюючи газ. Завдяки цьому гарячу воду отримують мешканці трьох багатоповерхівок.

Як повідомляє Вінницька міська рада, це стало можливим в результаті реконструкції однієї з котелень на вулиці Пирогова. Тут на додаток до звичайних газових котлів встановили тепловий насос. Зазначено, що встановлений тепловий насос має теплову потужність у 238 кВт, чого достатньо, щоб забезпечити мешканців згаданих будинків гарячою водою в міжопалювальний період.

За словами директора департаменту міського господарства ВМР Романа Фурмана, це чергова практика застосування такої технології в житлово-комунальному господарстві міста. Тепловий насос встановлений на одній з котелень КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

– Фактично зараз підприємство повністю забезпечує мешканців згаданих будинків гарячою водою завдяки роботі теплового насосу. Газові котли для цих цілей наразі не задіюються. Тепловий насос забирає низькотемпературну енергію з навколишнього середовища і передає її через теплоносій в систему теплопостачання. Але зараз ми говоримо лише про гаряче водопостачання, – пояснює Роман Фурман.

Фото – ВМР

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.