Зволоження та живлення шкіри: які маски для обличчя обрати?

10:55
Автор: admin
Become a Patron!

Реклама

Якісний догляд за обличчям потрібен всім та завжди: незалежно від типу шкіри, віку, зовнішніх факторів. Використання масок тут — чудовий союзник. Як додатковий етап домашнього догляду, вони можуть суттєво покращити стан шкіри, а також подарувати розслаблення та гарний настрій від турботи про себе. Які ж професійні маски для обличчя слід обрати? Поговоримо про це в нашій статті.

Зволожувальні маски — універсальний варіант

Зволоження обличчя потрібне власницям будь-якого типу шкіри — нормального, сухого, комбінованого чи жирного. Основними зволожувальними компонентами в масках виступають:

  • Гіалуронова кислота — забезпечує інтенсивне зволоження, утримуючи вологу в шкірі.
  • Алое вера — має заспокійливі та зволожуючі властивості. Чудово працює на чутливій шкірі, знімає подразнення та почервоніння, дарує відчуття комфорту.
  • Вітамін E — потужний антиоксидант, який живить та захищає шкіру.
  • Олії (арганова, кокосова, авокадо). Глибоко живлять шкіру та забезпечують необхідними корисними речовинами. Проте власницям комбінованої та жирної шкіри слід ставитися з обережністю до олій в складі масок, адже іноді вони можуть забивати пори.
  • Екстракти фруктів та рослин. Збагачують шкіру вітамінами та мінералами, підвищують її тонус та пружність. Зелений чай, центелла, чайне дерево та інші компоненти стануть в пригоді.

Як зауважують в Dermal Cosmetics, зволожувальні маски для обличчя можуть мати не лише різний склад, а й різний формат. Найпопулярніші — тканинні, кремові, гелеві варіанти.

Живильні маски для шкіри

Живильні маски для обличчя — ще один універсальний вибір. Адже вони містять інгредієнти, які забезпечують шкіру необхідними поживними речовинами, вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Ці компоненти допомагають підтримувати шкіру здоровою, зволоженою та пружною. Обираючи маску, звертайте увагу на її склад та компоненти, які мають відповідати вашим потребам та типу шкіри.

Наприклад, арганова олія має високий вміст вітаміну E та жирних кислот, тому дарує глибоке зволоження, відновлення, має заспокійливі властивості, зменшує подразнення. Своєю чергою, олія авокадо:

  • Багата на вітаміни A, D та E.
  • Підвищує еластичність та пружність шкіри.
  • Зволожує та живить суху шкіру.

Часто компонентом зволожувальних масок є пантенол (провітамін В5). Він заспокоює та зволожує шкіру, сприяє загоєнню дрібних ушкоджень, покращує еластичність та м’якість шкіри. У поєднанні з іншими компонентами, він робить вашу шкіру більш здоровою, гладенькою та доглянутою.

Як і зволожувальні, живильні маски бувають в різних форматах. Тож обирайте варіант, який підходить саме вам, та насолоджуйтеся дбайливим доглядом за шкірою, не виходячи з дому!