У Вінниці створили дитячий волонтерський центр

15:13
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці на базі одного з ліцеїв нещодавно створили дитячий волонтерський центр. Координацією його діяльності займатимуться учні від кожної школи територіальної громади.

Як повідомляє Вінницька міська рада, мета такого центру – залучення та об’єднання охочих школярів та вихованців різного віку навколо доброї справи.

Під час зустрічі вдалось обговорити запуск двох проєктів. Це створення соціального ролика про вшанування памʼяті загиблих Захисників та проведення тренінгу з формування навичок лідерства і проєктного менеджменту. Його мета – звернути увагу кожного жителя громади на важливість вшанування щоденно о 9:00 загиблих внаслідок війни.

– З 24 годин у добі ми можемо зупинитись на одну хвилинку і вшанувати памʼять всіх загиблих, які могли жити та творити так як ми. Пропозиція створити таку соціальну рекламу є досить доречна, адже вустами дітей ми хочемо достукатись до кожного, – каже школярка Тетяна Скрипнюк. 

Також проведення лідерських курсів. На них вінницькі школярі зможуть отримати навички емоційного розвитку, критичного мислення, розвинуть навички лідера, ораторського мистецтва, проєктного менеджменту.

Крім цього, під час зустрічі обговорили та проголосували за назву центру, обрали його керівника з учнівського складу.

Йдеться, що на зустрічі були працівниця Малої академії наук України Тетяна Калугаряну та директорка Вінницького аналітично-просвітницького центру «Ветеранський простір» Марія Довжик.

За словами директорки департаменту освіти ВМР Оксани Яценко, чимало міжнародних донорських організацій надають кошти громадським організаціям для реалізації проєктів. Для отримання можливості реалізувати бажані проєкти потрібно мати певні навички його написання. Саме ці навички школярі отримують під час вивчення курсу.

Фото – ВМР

Читайте також: У вінницькому ліцеї впроваджують проєкт вирощування мікрогріну для подальшої допомоги ЗСУ

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.