У вінницькій багатоповерхівці через викинуте до унітазів сміття був розрив каналізаційної труби та затоплення укриття

14:16
Автор: Vежа
Become a Patron!

У Вінниці у багатоповерхівці по вулиці 600-річчя розірвало щойно поміняну каналізаційну трубу. Як наслідок затопило укриття, яке мешканці будинку облаштовували самостійно.

Як повідомляє КП “Вінницяоблводоканал”, причиною цього було викидання до унітазів непотребу.

– Змили в унітаз відро картоплі й затопили укриття, на ремонт та облаштування якого скидався увесь будинок. Зробили повторний ремонт. Знову вкинули в унітаз баночку квашених помідорів та огірочків, трохи будівельного сміття – і розірвали нову поліетиленову каналізаційну трубу в будинку, де щойно замінили спільним коштом всі внутрішньобудинкові мережі водовідведення…, – розповідають у водоканалі

У сюжеті телеканалу ВІТА повідомили, що висотка на 14 поверхів і недоброзичливця “на гарячому” не спіймали. Старша по будинку Тетяна Труханська розповідає:

– Хтось з мешканців, не можемо дізнатись, викинув в трубу каналізації майже напевно каструлю цілої картоплі. Її забило, зірвало трубу і все потекло, куди могло. Води було по коліно. Все прийшло в не придатний стан. Звернулись до нашої управлінської компанії, щоб вона привезла щебінь, щоб підлога була трохи без болота.

За її словами, їм привезли 7 тонн щебеня. Тож вони зібрались на вихідних з чоловіками з будинку, перенесли його в укриття та зробили “підлогу”.

– Чекаємо, поки воно все висохне, а далі будем дороблювати. Люди мають усвідомлювати, що це просто не припустимо. Після цього страждає весь будинок, – додає Тетяна Труханська.

 

Так, прибираючи в укритті, всю підлогу довелось засипати хлоркою.

– Ми всі дорослі люди і розуміємо для чого в квартирі стоять унітаз і сміттєві баки під домом. Хтось думає, що йому це приміщення не знадобиться. На сьогодні набагато важче тут знаходитись. Розумію, якщо будем сюди спускатись і пересиджувати якийсь час, мені треба буде пити антигістамінні препарати через те, що незручно дихати, – ділиться мешканка будинку Наталія.

Відомо, аби не підіймався пил, свого часу підлогу в укритті встелили килимами. Вони спрацювали як фільтри, та все ж стічна вода просякла у землю. У сюжеті розповідають, що довелось викинути все, що було з припасів їжі та напоїв, аби потім ними не труїтись. Зазначається, що винуватця, якщо спіймають “на гарячому”, у будинку планують змусити всі подальші ремонти та розчистки оплатити.

У водоканалі нагадують, що не можна змивати до унітазу:

▪️рештки їжі

▪️засоби особистої гігієни (прокладки, тампони, підгузки)

▪️наповнювач котячого туалету

▪️побутове сміття

▪️будівельне сміття

▪️ватні палички

▪️вологі серветки

▪️жир

▪️волосся з гребінця

▪️ганчірки

▪️одяг.

Фото та відео – ВІТА

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.