У Вінницькому апеляційному суді ухвалили вирок щодо молодшого лейтенанта запасу, який ухилявся від мобілізації

21:10
Автор: Vежа
Become a Patron!

Вінницький апеляційний суд постановив перший вирок про ухилення від призову. 26-річного вінничанина, молодшого лейтенанта запасу, засудили до 3,5 років позбавлення волі з іспитовим терміном в рік. 

Як йдеться на сайті Вінницького апеляційного суду, чоловік відкрито відмовився отримувати повістку про прибуття для отримання мобілізаційного розпорядження та вибуття у військову частину. У вказаний час до місця призову за мобілізацією не прибув. Послався на небажання проходити військову службу.

– Апеляційну скаргу на вирок Ямпільського районного суду Вінницької області подав прокурор. Вказав, що там чоловіку призначили покарання менш суворе, ніж погоджене сторонами угоди. Йдеться про угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. Тож просив рішення суду першої інстанції в частині призначення покарання скасувати. Заслухавши учасників процесу, колегія суддів ухвалила новий вирок, яким К. призначено покарання, узгоджене сторонами угоди. Це три з половиною роки позбавлення волі, – йдеться в повідомленні. 

«В решті вирок Ямпільського районного суду Вінницької області, яким затверджено угоду від 01.09.2022 між прокурором та обвинуваченим про визнання винуватості та яким останнього визнано винним і засуджено за статтею 336 Кримінального кодексу України із застосуванням статей 75 та 76 Кримінального кодексу України, залишити без змін», – сказано у вироку апеляційного суду.

Тобто, пояснюють в пресслужбі суду, правопорушника звільнено від відбування покарання з випробуванням: йому встановлено річний іспитовий строк.

Фото – vna.court.gov.ua

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.