На Вінниччині вручили нагороди родині загиблого прикордонника Максима Слободянюка

12:47
Автор: В'ячеслав Луцков
Become a Patron!

На Вінниччині вручили нагороди родині прикордонника Максима Слободянюка, який загинув 12 травня внаслідок масованого авіаудару російських окупантів по заводу “Азовсталь”. Військового нагородили медаллю “Захиснику Вітчизни” при житті та орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Про це повідомляється на фейсбук-сторінках Вінницької ОВА і Могилів-Подільського прикордонного загону.

 

 

 

Вказано, що майор Максим Слободянюк під постійними обстрілами у складі групи виконував бойові завдання у Лівобережному районі на підступах до міста Маріуполь, перед населеним пунктом Калинівка Волноваського району Донецької області, відбиваючи постійні наступи противника.

Також Максим виконував бойові завдання з ведення спостереження і надання координат для артилерії полку спецпризначення “Азов” з метою нищення окупантів і ворожої техніки.

12 травня внаслідок масованого авіаудару російських окупантів по заводу “Азовсталь” прикордонник загинув.

 

 

– Відповідно до указів Президента України, за мужність, самовіддані дії, виявлені під час виконання службових завдань із забезпечення захисту державного кордону та територіальної цілісності України, старшого офіцера прикордонного загону ДПС України, майора Максима Слободянюка нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни» при житті та орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), – йдеться в повідомленні ОВА.

Почесні відзнаки дружині Тетяні та чотирирічному синові Кирилу вручили очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов, генерал-майор, начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Мул та начальник 24 прикордонного загону імені Героя України, старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова, полковник Олег Ковальчук.

Фото зі сторінок Вінницької ОВА та Могилів Могилів-Подільського прикордонного загону

Читайте також: На Вінниччині дружині загиблого військового Миколи Войтка передали орден “За мужність”

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.