Піца, “Гром” і допомога захисникам: як у Вінниці відкрилась “Veterano Pizza”. ФОТО

16:49
Автор: В'ячеслав Луцков
Become a Patron!

Днями у Вінниці відкрився новий ветеранський бізнес – піцерія франшизи “Veterano Pizza”. Відтепер і в нашому місті, як і в шести інших населених пунктах, можна буде спробувати фірмові піци, присвячені захисникам України, скуштувати десятки інших пропозицій меню чи просто відпочити від літньої спеки за прохолодними напоями.

Журналісти Vежі побували на відкритті, поспілкувались з одним зі співвласників, спробували фірмові піци та дізнались, які плани в закладу далі.

 

 

 

 

 

Заклад, ціни та меню 

Коли ми в п’ятницю ввечері йшли на відкриття “Veterano Pizza” у Вінниці, очікували натовпи прихильників франшизи чи “дегустаторів” страв нових піцерій, однак цього не сталося – за час нашої присутності було загалом щонайбільше кілька десятків людей.

Можливо, на це вплинули кілька паралельних культурних подій у місті (саме відбувалися благодійний концерт “Файне місто” і благодійні поетичні читання Катерини Калитко та Олега Каданова). Можливо, відносно невелика кількість столиків та розмір закладу чи інші фактори.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попри це, вільних столиків в новій піцерії на момент відкриття вже не було, однак була можливість спокійно, в супроводі живої музики, розглянути меню.

І якщо коротко резюмувати – воно прекрасно різноманітне для любителів піци. Серед майже трьох десятків позицій цієї страви є й класична “Маргарита”, і нетривіальна піца з м’ясом Di Parma та соусом манго-чилі й фірмові піци з власною історією – “Одуванчік” та “Для Буслаєва”.

“Одуванчік” — це позивний засновника мережі VeteranoGroup Леоніда Остальцева, який був військовим 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. А Олексій Буслаєв, на честь якого й назвали іншу піцу, був його побратимом та загинув, захищаючи Україну.

До речі, спробували ми саме фірмові піци і вони нам сподобались – як за смаком, та і за ситністю. Починати знайомство з меню піц радимо з “Одуванчіка”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім піц, в закладі також можна замовити кілька салатів, десертів та трохи більше напоїв – алкогольних та безалкогольних. Ціни на піци – трохи вище середнього – за більшість позицій меню (Ǿ 30 см) доведеться викласти в середньому 200-210 гривень.

Загальна атмосфера в закладі поки не така військово-ветеранська, як, наприклад, в деяких інших закладах франшизи, однак віримо, що в майбутньому це ще зміниться.

Власники, відкладене відкриття та допомога ЗСУ

Співвласниками вінницького “Veterano Pizza” виявились львівський ветеран та власник піцерії у Львові Микола Новіков і вінницький військовий Олександр “Гром” Грамарчук. Останнього наші читачі можуть знати, зокрема, за створенням креативних консервів “Сепар в сметані”.

Обидва – наразі воюють з окупантом, однак “відірвались” від служби, зокрема, й для відкриття закладу у Вінниці.

– Ми мали запускатись раніше, розпочали в грудні ремонтні роботи, але через повномасштабний наступ росії відклали відкриття, обидва відбули на фронт. Але нещодавно прийшла ідея закінчити задумане. І вдалося це, зокрема, й тому, що команда досить постаралась, – розповів Грамарчук.

 

Пан Олександр зазначає, що відмінності вінницького закладу від, наприклад, піцерії в Києві – відсутність у нас іменних місць для загиблих товаришів та членів їх родин. Причиною наразі є відсутність відповідної барної стійки. Однак в планах у закладу – розширятись, тож такі іменні місця можуть з’явитись вже згодом.

Крім того, в планах – готувати їжу для поранених захисників. А з огляду на приналежність співвласників вінницької “Veterano Pizza” до ЗСУ, частину прибутків власники також жертвуватимуть на свої підрозділи.

Яким буде подальший шлях закладу, наразі ще важко сказати – навіть з огляду на повномасштабне вторгнення, однак відвідати заклад радимо щонайменше раз – спробувати “ветеранської” смачної піци, а заразом підтримати наших захисників.

Фото Зорини Гаджук і Богдана Будая