Культуру приготування борщу внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Про це повідомляють ЮНЕСКО та український кулінар Євген Клопотенко.
– Український борщ – національний варіант борщу, який споживають у кількох країнах регіону – є невід’ємною частиною життя української родини та громади. Йому присвячені фестивалі та культурні заходи. У 2020 році він був включений до національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України та мав розглядатися для включення до Репрезентативного списку в циклі Комітету 2023 року.
У зв’язку з триваючою війною та її негативним впливом на цю традицію, Україна звернулася до держав-членів Комітету з проханням прискорити розгляд номінації борщу…
…Приготування борщу приєднується до чотирьох існуючих українських елементів у Списках нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, – йдеться в повідомленні організації.
За словами Євгена Клопотенка, “Це однозначно перемога на культурному фронті”.
– Сталася історія. У нас на руках були сотні сторінок доказів, що культура приготування борщу – українська. А проти нас – ціла машина російської пропаганди, – зазначив кулінар.
Фото з сайту ЮНЕСКО
Головне фото – ukrainianwall
Дякуємо!
Тепер редактори знають.