ЗСУ вибили окупантів з острова Зміїний. ВІДЕО

13:22
Автор: Vежа
Become a Patron!

Внаслідок успішної роботи Збройних Сил України російські окупанти покинули острів Зміїний у Чорному морі. 

Так, за повідомленням Оперативного командування “Південь”, “протягом ночі, внаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції із нанесенням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів.

За словами військових, наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються.

Також підтвердив успішне звільнення від окупантів Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. На офіційному Telegram-каналі Залужного вказано, що “не витримавши вогню наших артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, окупанти залишили острів Зміїний“. Окрім того, опубліковано відео.

 

Дякую захисникам Одещини, які вжили максимальних заходів для звільнення стратегічно важливої ділянки нашої території. Низький уклін конструкторам та виробникам української самохідної гаубиці “Богдана”, яка відіграла важливу роль у звільненні острова. Подяка іноземним партнерам за надані засоби ураження. Дякую всім, хто допомагає боронити кожний метр української землі і вірить у Збройні Сили України, – йдеться в дописі Головнокомандувача. 

В міноборони росії також вже прокоментували ситуацію з островом Зміїним. Свою втечу росіяни називають “шагом доброй волі”. За повідомленням окупантського відомства, збройні сили російської федерації буцімто “завершили поставлені задачі на острові Зміїний” та вивели гарнізон, що там перебував.

Відео – з Telegram-каналу Головнокомандувача ЗСУ

Читайте також: Ворожий штурм в районі Лисичанського НПЗ та відбиті атаки: головне з ранкового зведення Генштабу

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.