У Вінниці міську владу просять облаштувати інфраструктуру для військової підготовки зі страйкбольною зброєю. ПЕТИЦІЯ

18:40
Автор: В'ячеслав Луцков
Become a Patron!

Представник “Вінницької федерації страйкболу” просить в петиції вінницьку міську владу виділити і облаштувати територію для тактичних занять з військової підготовки для цивільних та військовослужбовців на базі страйкбольної зброї та її аналогів.

Як зазначає автор петиції, заступник голови ГО “Вінницька федерація страйкболу” Сергій Кириченко, в організації вірять, що створення такої інфраструктури дасть змогу покращити опір ворогу і зберегти більше життів.

– Враховуючи досвід, що ГО «Вінницька федерація страйкболу» отримала за останні три місяці, допомагаючи нашим військовим підрозділам з ЗСУ, Тро, НГУ, добровольчих об’єднаннях самооборони у організації та наданні страйкбольної зброї для тренувань, ми бачимо негайну потребу у даній інфраструктурі.

…Деякі тренування навіть військові змушені були організовувати на аварійних і закинутих об’єктах, не кажучи вже про цивільних які хотіли б покращити чи отримати певні навички перед можливою мобілізацією, – стверджує Кириченко.

Страйкбол (англ. airsoft) — командна гра, у якій «бій» ведеться 6 мм кульками типу BB (вагою від 0,12 до 0,43 г) з точних копій бойової зброї. Джерело – Вікіпедія

Автор вважає, що інфраструктура має бути, в першу чергу, призначена для можливості здобуття та/або покращення навичок під наглядом досвідчених інструкторів у напрямах:

– домедичної допомоги;
– фізичної підготовки (смуга перешкод);
– базові навички у володінні зброєю (без стрільби з вогнепальної зброї);
– базового саперства;
– правил і навичок роботи на блокпості;
– тактичної підготовки та імітації бойових дій у лісистій та урбанізованій місцевості.

Надалі інфраструктура може бути також використана для організації різних патріотично-виховних заходів і змагань серед цивільного населення.

Станом на 18:30 8 червня петиція зібрала 35 підписів з 350 необхідних. Проголосувати за звернення можна ще протягом 14 днів – до 21 червня 2022 року. Підтримати петицію можна ТУТ.

Ілюстративні фото – mixsport.pro