У Вінниці на знак вдячності підняли прапори держав, які допомагають Україні

16:10
Автор: Юлія Плахтій
Become a Patron!

У Вінниці на майдані Незалежності поряд зі стягом України замайоріли прапори Польщі, Литви, Великої Британії, США та Швейцарії.

Як зазначає Вінницька міськрада та міський голова Вінниці Сергій Моргунов, це символічний знак вдячності дружнім народам за допомогу і підтримку Україні й Вінниці.

Очільник міста зазначив:

– Польща, Литва, Велика Британія, США, Швейцарія. Дякуємо народам цих держав! Вінничани знають, хто є справжнім другом міста і країни. Війна розставила крапки над «і». Ми цінуємо неймовірну підтримку Польщі і Литви. Міста-побратими Вінниці Кельце та Паневежис з перших днів російського вторгнення відразу відгукнулись на нашу біду. Ми вдячні нашим давнім друзям – партнерам зі Швейцарії. Колосальне значення має для держави оборонна і фінансова допомога Британії та США. Сьогодні ми пліч-о-пліч у боротьбі з російською ордою. І відсьогодні наші прапори також майорітимуть поруч на центральному майдані міста. Слава Україні! Велику перемогу ми здобудемо усі разом!.

Так, зазначає міськрада, з перших днів війни народи цих держав допомагають Україні та Вінниці зокрема.  Литва надає гуманітарну та фінансову допомогу, а влада міста-побратима Паневежиса проводить зустрічі з переселенцями, організовує акції на підтримку українців. Також там працюють центри допомоги біженцям.

З початку російського вторгнення в Україну, з польських міст доставляють до Вінниці десятки тонн гуманітарної допомоги. Також поляки приймають у себе переселенців з України, а з Вінниці до Польщі відправляють безкоштовні евакуаційні рейси.

Швейцарія розгорнула у Вінниці гуманітарну місію для забезпечення постраждалих міст і переселенців, а швейцарці закупили товари в українських та вінницьких підприємств, підтримавши таким чином і українську економіку.

З міста-побратима Пітерборо (Велика Британія) Вінниця отримує гуманітарну підтримку та медикаменти. Окрім того, Велика Британія постачає Україні озброєння і військову техніку та запроваджує жорсткі санкції проти рф. Також зазначено, що Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон є одним зі світових лідерів, які найбільше допомагають Україні: ідеться і про постачання озброєння, і про заклики до інших країн посилити свою підтримку.

Як відомо, потужну оборонну та фінансову підтримку Україні надають і Сполучені Штати Америки.

Фото з сайту Вінницької міської ради

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.