Вінницький суд залишив під вартою активіста, який у стані сп’яніння збив велосипедистку, яка згодом померла в лікарні

16:43
Автор: Vежа
Become a Patron!

Вінницький апеляційний суд залишив під вартою активіста ГО “Дорожній контроль” Романа Шиманського, який підозрюється у скоєнні ДТП у стані алкогольного сп’яніння за участі жінки-пішохода. Таким чином, судді відхилили апеляційну скаргу захисниці підозрюваного, в якій адвокатка просила змінити запобіжний захід чоловікові на цілодобовий домашній арешт. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 3 грудня. 

Як йдеться на сайті Вінницького апеляційного суду, свої вимоги захисниця підозрюваного обґрунтовувала тяжким ендокринним захворюванням активіста, тим, що він визнав провину, сприяє слідству та допомагав потерпілій коштами.

Відомо, що згодом від отриманих травм потерпіла вінничанка померла в лікарні.

На ліки для жінки підозрюваний витратив більше двадцяти тисяч гривень. До речі, її особу досі не встановили. Володіємо лише інформацією зі слів співмешканця потерпілої, яку ще не поховали. Паспорта немає, – зазначила адвокатка.

Водночас, прокурор наполягав на залишенні у силі рішення першої інстанції. На думку сторони обвинувачення, Роман Шиманський може ухилятися від слідства й суду і взагалі залишити місце проживання, якщо його візьмуть під цілодобовий домашній арешт.

Такий запобіжний захід не передбачає постійного спостереження за підозрюваним. Тим паче, що відсутні соціально-стримуючі фактори: Шиманський – не одружений, не має дітей, – сказав, зокрема, прокурор.

В результаті, суд залишив у силі рішення першої інстанції – тримання під вартою.

Нагадаємо, ДТП за участі тридцятилітнього активіста “Дорожнього контролю” сталася у Вінниці 18 листопада. Як встановило слідство, нетверезий водій не надав перевагу в русі жінці з велосипедом, яка перетинала пішохідний перехід, та збив її. Хоча, за словами прокурора, вінничанка майже сім секунд перебувала в полі зору водія. Від тяжких травм потерпіла померла в лікарні через п’ять днів після аварії.

Згодом чоловікові обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою. Наразі ймовірному винуватцю ДТП загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Фото – vna.court.gov.ua

Читайте також: У Вінниці шукають свідків ДТП на Данила Нечая та встановлюють особу потерпілої

Читайте також: Жінка, на яку здійснив наїзд вінницький активіст, померла у лікарні

Читайте також: Водію, який напідпитку збив велосипедистку у Вінниці, обрали запобіжний захід

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.