Вінницький апеляційний суд змінив покарання злочинцям, які пограбували водія маршрутки і катували знайомого

7:56
Автор: Vежа
Become a Patron!

Вінницький апеляційний суд змінив покарання злочинцям, які пограбували водія маршрутного таксі, а згодом вчинили насильницькі дії над своїм знайомим – катували, глумилися над його честю та гідністю й пограбували юнака.

Як повідомили на сайті Вінницької обласної прокуратури, обом призначили реальну міру покарання без звільнення від його відбування з іспитовим строком.

Зазначається, що двох місцевих жителів, один з яких на момент вчинення злочинів був неповнолітнім, визнали винуватими та засудили за вчинення грабежів та катування особи, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 186 КК України). 

Повідомляється, що неповнолітньому Вінницький міський суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі зі звільненням (на підставі ст. ст. 75, 104 КК України) від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки. А його дорослому співучаснику призначити покарання у виді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Однак у Вінницькій місцевій прокуратурі не погодились із висновком суду першої інстанції та подали апеляційну скаргу. У ній вимагали скасувати вирок та призначити злочинцям реальну міру покарання без звільнення від його відбування з іспитовим строком.

Зазначається, що Вінницький апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи публічного обвинувача та апелянта у справі – ювенального прокурора обласної прокуратури. Тож вирок першої інстанції скасували й ухвалили новий: злочинцю, що скоїв злочини бувши неповнолітнім, призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі, а його співучаснику – у виді 6 років позбавлення волі.

Ілюстративне фото – trianonlaw.com.au

Читайте також: Суд пом’якшив покарання ексдільничному з Вінниччини, який побив кийком підлітка

Читайте також: Антисанітарія та мобільні телефони: у вінницькому слідчому ізоляторі виявили низку порушень

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.